31. kolo
03.04.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - FC Lorient 1:2

Jubilejní branka Jamese Fanchoneho z letošní sezóny pět minut před koncem utkání udržela naděje Lorientu na probojování se na příčky zaručující Evropské poháry. Poslední Grenoble, již prakticky k sestupu odsouzený, nedokázal i přes velmi povedený výkon bodovat, a odvrátit tak svou desátou domácí porážku.

Lorient se stále může poprat alespoň o Evropskou ligu, tu ovšem zaručuje minimálně pátá pozice. Na tu nyní vzhlíží z té osmé s pětibodovým deficitem na Lille. Hosté prostě nesmějí a nesměli v Grenoblu ztratit. Dovolit si to jednoduše nemůžou. Grenoble a možná záchrana? Utopická představa. Ke ztrátě sedmnácti bodů na udržení se, sedm kol před koncem, snad ani netřeba co dodávat.

GF38 se překvapivě ujal vedení už po třech minutách hry. Matsui zleva excelentně nacentroval na Akroura, na jehož hlavičku se k tyči marně natahoval hostující brankář Audard. Ten samý střelec mohl přidat druhou trefu v 16. minutě, ale po sklepnutí balónu od Ljuboji tentokráte mezi tři tyče nezamířil.

Po půlhodině hry mohl srovnat Gameiro, strážce domácí svatyně Maubleu, který nastoupil ke svému teprve druhému utkání v Ligue 1, proti němu ještě nyní skvěle zakročil. Gameiro ovšem nakonec skóroval jen o dvě minuty později, když po přihrávce Amalfitana brankáře Maubleua chytře přeloboval.

Akrour zlobil hosty moc a moc, Audard musel polapit dvě jeho střely rychle za sebou, dále zasahoval v podnikání také Courtoisovi. Alžířan Akrour byl opravdu při chuti, Lorientu pomohla po jeho hlavičce, kterou vyhledal z přímého kopu rovněž solidně hrajících Matsui, až tyčka.

I Les Merlus měli šance, pochopitelně. Fanchone nacentroval na Amalfitana a Maubleu se proti jeho dělovce měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Ale zpět na druhou stranu, kde opět hrozí neúnavný Afričan Akrour. Nebýt zákroku Audarda, asi by další z jeho pokusů hlavou neskončil jen nad břevnem.

Nakonec se ze všech bodů radoval hostující Lorient. Ducasse vybídl v prostoru Fanchoneho, jemuž se letos střelecky vůbec nedaří, přesto s velkou lehkostí překonal Maubleuho. Na hřiště přišel až v 76. minutě, kdy střídal Diarru.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele