20. kolo
16.01.2010 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - AS Saint-Étienne 1:2

Fotbalisté Grenoblu nezvládli důležitý zápas se St. Etienne a po dvacátém kole ztrácí na první nesestupovou příčku už dvanáct bodů. To nejdůležitější z utkání se odehrálo během závěrečných patnácti minut prvního poločasu.

První šance střetnutí na sebe nenechala dlouho čekat, už ve druhé minutě střílel z 20 metrů domácí Ljuboja, ale jeho pokus měl opačnou rotaci a zamířil tak mimo tři tyče. Na druhé straně musel perfektní zákrok vytáhnout gólman Viviani proti centrovanému míči z kopačky Mirallase, který mířil do levého horního rohu domácí branky. Skóre se měnilo až po půlhodině hry, po standardní situaci se míč dostal k Riviérimu, který jej z velkého úhlu kolem vybíhajícího gólmana vrátil před branku a Perrin už měl velmi snadnou pozici na dopravení míče do odkryté branky - 0:1.

Během několika chvil spálil každý z týmů jednu obrovskou šanci. Nejprve hostující Payet utekl domácí obraně, podařilo se mu přehodit i brankáře Grenoble, ale balón skončil pár centimetrů vedle levé tyče. Neúspěšný byl v dresu domácích i Ljuboja, který se vyhnul ofsajdové pasti hostů, ale sám před gólmanem nedokázal centrovaný míč z voleje umístit do branky.

V 31. minutě sehrálo St. Etienne parádní kombinaci, která skončila druhou brankou v síti domácího celku. Payet našel volného Riviériho, který přeloboval vybíhajícího brankáře Vivianiho a zařídil hostům už dvoubrankové vedení. To ale nevydrželo příliš dlouho. O minutu později si přízemní centr srazil do vlastní branky obránce St. Etienne Varrault a rázem to bylo zase jen o jeden gól.

Úvod druhé půle "zpestřili" fanoušci několika šarvátkami na tribunách, zajímavější bylo ovšem dějství na hrací ploše. Tam byly k vidění hned čtyři stoprocentní gólové šance - po dvou na každé straně. Nejprve hlavičkoval domácí Paillot, jeho pokus ale vyškrábl gólman St. Etienne z pravého horního rohu branky. Patnáct minut před koncem se v malém vápně Grenoble objevil Diakhaté, ale prudkou hlavičku namířil přímo do míst, kde stál gólman Viviani.

Zřejmě největší šanci druhé půle zahodil domácí Ljuboja, jenž z dvou metrů nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě. Hosté mohli své vedení nakonec ještě navýšit, ale střela z dílny střídajícího Sanoga skončila pouze na tyči branky Grenoble. Poločasové vedení hostů 2:1 tak vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele