22. kolo
30.01.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux se protápilo v koncovce, Boulogne si veze senzační bod

Hodně nečekanou ztrátu utrpěl obhájce titulu z Bordeaux, který má i tak na čele tabulky dostatečný náskok. Doma totiž nedokázal vstřelit branku zachraňujícímu se Boulogne, pro které má bod zajisté cenu zlata. Domácí doplatili hlavně na neproměňování šancí, kterých si v zápase vytvořili požehnaně.

Nováček ligy má vůbec nejhorší defenzívu ligy. Přesto dokázal na půdě suverénně vládnoucího krále fotbalové Francie uhrát bezbrankovou remízu. Ano, stáli při něm všichni svatí. Boulogne se po celý zápas urputně bránilo, několikrát mu pomohla obrovská dávka štěstí. A třeba v posledních vteřinách i pan rozhodčí. Chamakh dokázal rozvlnit síť, jenže pomezní signalizoval k jeho frustraci ofsajd.

Hostující gólman Bédenik věděl, že mezi třemi tyčemi bude pořádná legrace, a tak už v 11. minutě prověřil jeho připravenost Menegazzo. Gourcuff potom zakroutil balón mimo branku, ve 27. minutě vypálil francouzský záložník z přímého kopu a Bédenik si musel zaplachtit ve vzduchu. Chamakh ještě před půli následně nastřelil tyčku.

Jen sporadicky se před domácí brankou dostalo Boulogne. Největší šanci měl v první půli na kopačce Cuvillier, jenž z voleje zamířil jen těsně mimo branku. I ve druhém poločase Bordeaux pokračovalo v útočení a hosté vesele v bránění. Bédenik si zase zacvičil proti střele z přímého kopu od Gourcuffa, střela českého záložníka Jaroslava Plašila ze 64. minuty přeletěla břevno.

Cavenaghi navázal na ostatní spoluhráče, kteří plýtvali tutovkami. Jussie mu poslal luxusní centr, on však hlavou nastřelil jen ruce Bédenika. A najednou Les Girondins už nezbyly síly na výrobu dalších gólovek. Zlobit se zkrátka můžou jen sami na sebe. Dokonce mohlo dojít na senzaci, kdyby domácí gólman Ramé nevychytal v 88. minutě Bellaida.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele