16. kolo
05.12.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Plašil zajistil jedinou brankou Bordeaux výhru nad PSG

Český reprezentační záložník Jaroslav Plašil svou trefou ze 22. minuty zařídil Bordeaux těsnou výhru 1:0 nad oblíbeným PSG. Les Girondins si tak díky šesté domácí výhře upevnili první příčku, zatímco hosté spadli zpět jen do středu tabulky.

Domácí začali ihned zezačátku tlačit, Pařížané zůstali na své polovině a v první půli si prakticky nic nevytvořili. Bordeaux jen potřebovalo čas, aby vstřelilo branku. V 15. minutě se ještě střela Sertice neujala, jelikož měla opačnou faleš a zamířila vedle, ve 22. minutě už povedená akce skončila v síti.

Trémoulinas lehkým obloučkem našel ve vápně Čecha Jaroslava Plašila, jehož se marně snažil bránit bek Armand, a bordeauxský záložník hlavou zamířil ke vzdálenější tyči. Plašil byl při chuti i nadále, ve 35. minutě ovšem míč příliš podebral a jeho rána zaletěla až k tribunám. V nastaveném čase mířil v poslední šanci prvního dějství hlavou po rohovém kopu Gourcuffa nad Ciani.

Hosty postihla už po půlhodině hry velká nepříjemnost. Turecký útočník Melvüt Erdinc se v jednom ze soubojů ve vápně zranil a nahradit ho tak musel Maurice. Právě on byl nejnebezpečnějším mužem týmu PSG. Ve 36. minutě měl vyrovnání na kopačce, Sessegnon ho mistrovskou přihrávkou vyslal do šance, Maurice zamířil mezi nohy gólmana Carrassa, o něhož se nakonec pokus jemně olízl a skončil vedle.

Po přestávce se Paris SG zlepšil, Bordeaux si přesto dál udržovalo svoje tempo hry, které na soupeře až na poslední čtvrthodinu v pohodě stačilo. Výrazně hrozilo především ze standardek zahrávaných od Gourcuffa, jež vždy nadělaly mnoho problémů hostujícímu brankáři Edelovi.

PSG nejvíce Les Girondins zahrozil až v závěrečných patnácti minutách utkání. Maurice s Luyindulou se nepříjemně pohybovali na hranici ofsajdu, jenže míč do sítě nakonec neprotlačili. Maurice nejvíce selhal v 80. minutě, když mu parádně nahrál Chantome, jenže v poslední chvíli se mu do střely vložil nepatrně Planus. V 85. minutě se snažil Luyindula najít před brankou spoluhráče, závar ale nakonec skončil odkopem Cianino.

Hosté vrhli všechno do útoku a ve třetí minutě nastavení mohl po Plašilově přihrávce skórovat domácí Jussie, nicméně Edel jeho přízemní střelu vyrazil nohama. Solidní výkon zkrátka PSG na Bordeaux nestačil, na jeho hřišti prohrál už potřetí v řadě a ani v jednom případě mu nevstřelil gól.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

GB doba pouze remizuje s PSG 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele