27. kolo
07.03.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bordeaux prožilo s Montpellierem rušnou noc. Nakonec zápas skončil nerozhodně

Dlouho očekávaný zápas mezi prvním Bordeaux a druhým Montpellierem skončil pořádným dramatem. Kopaly se dvě penalty, padl gól v poslední minutě. Stav na konci utkání: 1:1. Za domácí se trefil Chamakh, za hosty vyrovnával Costa.

Rozdíl mezi prvním a druhým týmem tak nadále zůstává pouze v počtu vstřelených a obdržených branek. Pro Bordeaux to je první ztráta po třech vyhraných zápasech v řadě. Jinak se mu ale v lize moc nedaří, z posledních pěti zápasů vyhrálo pouze dvakrát. Montpellier zase odskočil třetímu Lyonu na dva body - rozdíl mezi prvními šesti celky je ale pouze čtyři body. Obhájce trofeje má ale dva zápasy k dobru.

V začátcích utkání byli domácí borci jasně lepší, drželi míč na svých kopačkách. A také si připsali jednu velice slibnou příležitost. To když Cavenaghi ze solidní pozice pouze o pár centimetrů minul. A tlačili se do ofenzivy i nadále. Zatímco Montpellier vypadal, že by nejraději pouze bránil, Gourcuff v 15. minutě střelou z dálky prověřil brankáře Jourdrena.

Montpellieru ale v průběhu utkání vzrůstalo sebevědomí, paradoxně v této chvíli přišla největší šance jeho soupeře. Marouane Chamakh se zjevil a u míče a z dvaceti metrů poslal míč od tyče do branky. Rozhodčí ale gól neuznal, údajně za jeho faul. Nicméně opakované obrázky ukázaly, že se jednalo o regulérní branku.

Až ve 32. minutě se HSC konečně podařilo překonat obranu Girondins. Montano si to pádil sám na brankáře, vše se upíralo na posledního muže před ním - Cianiho. Ten to nezvládl a poslal útočníka k zemi. Zcela zaslouženě viděl červenou kartu. K penaltě se postavil Costa. Ale jako hrdina utkání se ukázal Carrasso - chytil.

A trvalo to pouze pár okamžiků. Montano svou hlavičkou překvapil defenzivu soupeře - a nejvíce asi Chalmého, který míč odvrátil rukou. Obránce domácích viděl žlutou kartu. Ke druhé penaltě se postavil sám postižený. Montano poslal míč po zemi doprostřed do branky. Nicméně rozhodčí nařídil pokutový kop opakovat, několik hráčů vyběhlo předčasně. A nyní se opět ukázal skvělý Carrasso. Chytil i druhou penaltu! Poločas tak skončil možná až neuvěřitelným výsledkem 0:0.

V začátku druhé půle se hosté snažili, nicméně žádná odměna za jejich snažení nepřišla. A po 59 minutách museli dotahovat. Trefil se totiž do této chvíle neviditelný Chamakh. Camara hloupou chybou zavinil přímý kop zhruba 40 metrů od brány Jourdrena. Míč se nakonec klikatou cestou dostal na roh pokutového území k marockému kanonýrovi, který v záklonu míč trefil parádním volejem. Trefil horní pravý růžek - 1:0.

HSCM se snažilo najít recept na svého protivníka, nicméně žádné vážnější šance nepřicházely. V pozdních minutách se ke střela z dobrých 20 metrů dostal Camara, nicméně poslal míč pouze do diváků. A přestože byli domácí v deseti, dostali se ještě do dobré příležitosti. Nebezpečně pálil Sertić.

Nakonec ale vše dopadlo jinak. Psala se 93. minuta a hosté zahrávali přímý kop. Argentinec Costa obstřelil zeď a poslal míč prakticky přesně na brankáře Carrassa. Ten si ale s balonem nedokázal poradit a pouze si ho tečoval do branky. Krásný zápas s ještě lepší atmosférou tak skončil zajímavým výsledkem. A Montpellier tak možná stále může snít o titulu v Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele