12. kolo
31.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux s vouboji o Francii porazilo 1:0 Monaco

Momentálně dva nejlepší celky Francie se o body nedělily. Bordeaux na svém stadionu zápas ovládlo a na čele tabulky si před knížecím klubem vytvořilo čtyřbrankový odstup. Jedinou branku utkání vstřelil Marc Planus.

AS Monako dlouho mohlo na svou starou slávu pouze vzpomínat. V letošní sezoně je ale vše jinak - kouč Ricardo vede svůj tým opět do pohárové Evropy. Po jedenácti odehraných kolech je na druhém místě, na tom ho ale ještě může předběhnout třetí Lyon, který dohrává zápas se Saint-Etienne. Případná výhra zeleno-bílých by se kromě ASM velice hodila také obhájci trofeje z Bordeaux, který si díky dnešnímu vítězství vybudoval na čele tabulky čtyřbodový náskok, který by l'OL mohl stáhnout na body pouze dva.

Jediná a rozhodující trefa přišla až po změně stran. Po 62 minutách hry se prosadil domácí obránce Marc Planus, jenž si připsal již svůj druhý důležitý gól v letošní sezoně.

Přesto nebyli domácí na svém stadionu především v úvodu jasným pánem. V prvních minutách zápasu byl velikou hrozbou především záložník Mathieu Coutadeur. Ten nejdřív napálil Neneho nepovedený přímý kop, o pár minut později jeho střela z akrobatické pozice skončila pouze v Carrassových rukavicích. Po úvodním náporu hostů si Girondins mohli chvíli vydechnout, dostali se také do úvodní šance. Gouffran dostal míč do nadějné pozice do středu pokutového území, jeho pokus ale mířil pouze do prostřed Ruffierovy brány.

Hra se poté spíše kouskovala, oba týmy obdržely po několika žlutých kartách. Z jednoho z nařízených přímých kopů oslovil Gourcuff dobře postaveného Wendela, ten ale half-volejem napálil pouze jednoho z obránců. Tři minuty před přestávkou se do dobré šance dostal i český záložník Jaroslav Plašil. Ten si naskočil na Tremoulinasův centr z levé strany, svou hlavičku již ale nedokázal pořádně umístit a ta tak skončila pouze v náruči jistého Ruffiera.

Ihned po přestávce bylo jasné, že na hřiště vběhlo úplně jiné Bordeaux, než tomu tak bylo v úvodním dějství. Již po několika sekundách se do nebezpečného zakončení dostal Gouffran, střelu bývalého hráče Caen ale na poslední chvíli dokázal odstavit stoper Puygrenier. Domácí se ale přesto nedostávali do žádných vyloženějších pozicí - manažer Laurent Blanc se tak rozhodl pro změnu rozestavení. Oproti 4-2-3-1 se nyní hrálo klasičtější 4-4-2. A důsledek na sebe nenechal dlouho čekat.

Skvělý centr Wendela z přímého kopu podcenil brankář Ruffier, obránce Marc Planus se agresivně probil k letícímu míči a nohou již pouze usměrnil do branky - 1:0. Monako inkasovaný gól viditelně zaskočil a nebylo schopné jakékoli odpovědi - byli to naopak opět les Girondins, kteří byli blízko druhé brance. Gourcuff vytvořil veliký prostor pro Fernanda, ten ale příliš kreativní nebyl, když se rozhodl pouze pro přímou střelu. Ta pro Ruffiera přílišným problémem nebyla.

Po rohovém kopu se opět připomněl vysoký stoper Planus, tentokrát ale hlavou přesně nemířil. Deset minut před koncem se pak ve stoprocentní příležitosti objevil Fernando Cavenaghi, sám před brankářem se ale zalekl a z úhlu celou akci zbrzdil. Nakonec vše pohotovým zákrokem vyřešil Ruffier. V nastaveném čase se ještě do pohledné akce zapojil Plašil s Fernandem a Jussiem, ani jejich souhra ale nakonec brankou neskončila. Galavečer skvělých zákroků tak skončil poměrně mírným výsledkem 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele