34. kolo
24.04.2010 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sochaux se dál trápí, Boulogne doufám v záchranu

Trápení Sochaux je nekončící. Již od začátku března čeká tým okolo útočníka Václava Svěrkoše na výhru. A bude čekat dál. Na vlastním hřišti ho totiž na kopytech rozneslo Boulogne. Trefil se Thil, Yatabaré a Blayac. Domácí navíc dohrávali v deseti, v 76. minutě viděl červenou kartu Jacques Faty.

Po dlouhé době se v základní sestavě Sochaux objevil také český útočník Václav Svěrkoš, nicméně k ničemu to příliš nevedlo. Jeho tým v lize nevyhrál již osm utkání v řadě a nadále se propadá tabulkou. Nyní je již na šestnáctém místě, záchranu tak zdaleka jistou nemá. Naproti tomu Boulogne jako by se se sestupem nechtělo smířit. Po čtyřech utkáních bez výhry se nyní radovali hned z tříbrankového úspěchu. I nadále ale zůstávají předposlední, na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí čtyři kola před koncem devět bodů.

Domácí se jako domácí tým rozhodně nechovali, Boulogne bylo totiž jasně lepším týmem. Již po několika minutách pálil nebezpečně Thil, Teddy Richert ale protentokrát kryl. Zkušený gólman si poradil i s přímým kopem Ducatela o pár okamžiků později. Bylo to ale Sochaux, které mělo největší šanci. A byl u toho i český útočník Svěrkoš, bohužel v roli trestuhodně zahazujícího zakončovatele. Bývalému kanonýrovi Baníku Ostrava parádně před branku nahrál Faty, český reprezentant ale jako by se šance zalekl a k překvapení vše bránu netrefil.

A domácím se toto zaváhání nevyplatilo. Čtyři minuty před koncem první půle se trefil Thil - branku měl na svědomí brankář Richert. Ten podběhl centr a kapitán USBCA tak mířil do prázdné branky - 0:1.

Na druhé straně si zachytal i Jean-Francois Bedenik. Tomu se podařilo zneškodnit šikovnou hlavičku Jeremieho Brecheta na vzdálenější tyči. Později ještě lepší příležitost promarnil Martin - zatímco měl před sebou pouze brankáře Bedenika, mířil mimo. A vše bylo pro domácí ještě horší. Jacques Faty viděl červenou kartu za svůj brutální skluz.

Hosté dokázali svou přesilu využít velice rychle. Již po pěti minutách, tedy v 80. minutě, pojistil vedení střídající Yatabaré. Prosadil se stejně jako Thil hlavou, tentokrát by ale nebylo spravedlivé branku přisuzovat gólmanu Bedenikovi - 0:2.

Boulogne dokončilo snad svou nejvyšší výhru sezony minutu před koncem zápasu. Blayac si to pádil sám na brankáře. A toho dokázal využít - konečné skóre tak bylo 0:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele