36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Montpellier HSC 0:1

Po šesti ligových zápasech se radoval Montpellier ze tří bodů a uchoval si naději bojovat o evropské poháry. Na třetí místo, zaručující Ligu mistrů, má sice dvě kola před koncem těžko stažitelné čtyři body, Evropská liga je ale pořád na vysokém kurzu. Špatně hrající Sochaux utrpělo třetí domácí porážku v řadě.

Bude to tuhý boj. Na čtyři ovečky je totiž pět vlků. Marseille už první místo nepustí, nicméně od druhého do šestého je vše hodně našlápnuté a napjaté. Na jednoho zbude černý petr, protože poslední šancí jak si vybojovat evropské poháry, je skončit minimálně na páté pozici. Montpellier čeká v posledních dvou kolech nepříjemní Lorient a PSG.

Dvě výhry by nováčkovi ligy pochopitelně zajistily bez ohledu na výsledky ostatních celků kýžený cíl Evropské ligy. Kdyby se ovšem nyní nevyhrálo na půdě Sochaux, aktuálně šestnáctém celku tabulky, situace by byla o mnoho složitější. I když soupeř dlouho vzdoroval především díky skvělému výkonu brankáře Teddyho Richerta, nakonec kapituloval osmnáct minut před koncem. Odpovědět už nedokázal.

Hlad po vítězství byl na Montpellieru vidět od začátku zápasu. Bocaly se nejprve zastřeloval proti Richertovi, který měl s jeho dalekonosnou pumelicí nemalé problémy. Ve 20. minutě byl Richert na pozoru znovu, centr z rohového kopu od Costy propadl až na Mbiwu, ten parádně vypálil z voleje, ovšem reflexivní zákrok domácího brankáře mu ve skórování nakonec zamezil.

Ve 35. minutě Richert těžce zasahoval potřetí proti střele Saihiho a rovněž také proti Camarovi. Hosté byli zkrátka v prvním dějství jasně lepším týmem, jenže kolikrát omílané pravidlo, že fotbal se hraje na góly, jim muselo v kabině o přestávku určitě ležet v hlavách. Leč povedený výkon, tři body se za něj neberou.

HSC to dobře věděl a od své aktivní hry ve druhém poločase neupustil. Costův centr našel rozjetého Dernise, za pomalou defenzívu tak zase musel zasahovat Richert. V 72. minutě už ovšem tvrz sochauxského gólmana nevydržela. Bocaly vymyslel milimetrový, přesně načasovaný a krásně letící pas na Costu, který neměl s rozvlněním sítě větší problémy.

Až když domácí inkasovali, vrhli se více do útočení a za vyrovnáním. Snažili se logicky získat alespoň bod a v posledních dvaceti minutách tak očividně zabrali. Maurice-Belay po pravé straně unikl do ne často volného prostoru, Butin však následně hlavičkoval vedle. Martinův rohový si pak vyhledal hlavu Brecheta, jenže ani on čelem míč do branky neusměrnil.

Hosté mohli mít radost, že jim po dlouhé době vyšel závěr utkání a zaslouženě slavili tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele