21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sochaux překvapivě udolalo brankostroj z Lille

Stroj na branky se zasekl. Lille poprvé po osmi utkáních nedokázalo vstřelit alespoň tři branky - a hned z toho byla ztráta. A to dokonce tříbodová. Na ambiciozním celku si totiž překvapivě pochutnalo Sochaux. O branky se postarali Damien Perquis a Stéphane Dalmat za domácí, za hosty pouze snižoval Róbert Vittek. Přestože Svěrkoš nastoupil v základní sestavě, nedokázal se nijak prosadit.

Pro Lille je to jistě překvapivá ztráta. Vždyť tým posledních osm utkání vyhrál! Přejel i takové týmy jako Lyon, Monako, Paris Saint-Germain. A nyní ztratí všechny body proti jasnému outsiderovi ze Sochaux. Ten se díky zisku tří bodů posunul dokonce o tři příčky vzhůru - na dvanácté místo. Naopak OSC kleslo na třetí pozici.

Již po jedenácti minutách prohrávali hosté o dvě branky. Trefil se Damien Perquis a Stéphane Dalmat. Ve 24. minutě navíc Yohann Cabaye neproměnil nařízenou penaltu. Další a poslední branka tak přišla až ve druhé půli - v 76. minutě se prosadil slovenský útočník Róbert Vittek. V česko-slovenském souboji se Svěrkošem tak vyšel jako jasný vítěz.

Již po šesti minutách hry zkoušel otevřít skóre hostující talent Eden Hazard. Jeho pokus ale bez větších problémů zlikvidoval brankář Teddy Richert. Již o dvě minuty později ale úvodní branka přišla - ale neočekávaně na druhé straně. Marvin Martin svým rohovým kopem našel přesně hlavu Perquise a ten tvrdou hlavičkou překonal bezmocného brankáře - 1:0.

A o pár minut později to vypadalo, že domácí směřují ke své první výhře v novém roce. V 11. minutě totiž navýšil vedení Dalmat. Zkušený záložník předvedl krásnou individuální akci - ujal se míče na své vlastní polovině, přeběhl až k pokutovému území a celou akci korunoval krásným zakončením, brankáře Landreaua překonal chytrým lobem - 2:0.

Hazard se snažil protlačit do další šance, ale jeho střela neměla žádnou šanci na úspěch. Nakonec ji opravdu neměla, brankář Richert míč pohodlně sebral ze země. Naopak na druhé straně bylo rušno, Landreau měl co dělat, aby vytáhl přesně mířenou hlavičku Perquise. Ve 24. minutě měl možná přijít rozhodující okamžik k obratu, pokud by Lille z penalty snížilo již tak brzy, možná bychom viděli ještě více branek. Každopádně za faul na aktivního Hazarda v pokutovém území byl potrestán brankář Richert. Svou chybu ale následně napravil, když vystihl směr Cabayeho střely a penaltu chytil.

Hosté ale dále tlačili. Hlavičku Ramiho stačil až na brankové čáře zlikvidovat dobíhající Martin, Balmontovu střelu o pár minut později již dokázal zachytit brankář domácích. Pět minut po konci poločasové přestávky se po akci Svěrkoše s Gabanonem dostal ke střele Dalmat. Ale jeho rána byla nepřesná.

Lille se chtělo dotáhnout na vedoucí Bordeaux - do útoku tak vrhlo všechny síly. Frank Beria hlavičkoval pouze pár centimetrů mimo, Ludovic Obraniak zase doplatil na špatně postavenou branku. Jeho přímý kop se pouze odrazil od tyčky. Nakonec se ale hosté dočkali. Po přesném Hazardově centru se do míče opřel střídající Vittek a rozjásal hlouček fanoušků hostů - 2:1.

V poslední příležitosti se objevil Dumont, kterému šest minut před koncem zařídil šanci Obraniak, ale gólman Richert již svůj tým podržel, a nedovolil tak ztrátu bodů v posledních minutách.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele