10. kolo
24.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux vyhrálo potřetí v řadě, porazilo 1:0 Lorient

Sochaux na svém hřišti přivítalo protivníka, který již dlouho nepoznal hořkou chuť porážky. Dnes si jí ale Lorient musel připomenout, domácí totiž na svém hřišti zásluhou Perquise vyhráli 1:0.

Sochaux mělo pomalejší vstup do soutěže, nyní ale klub opět šlape jako na konci minulé sezony. Nyní vyhrálo poslední tři zápasy a v tabulce se vyšplhalo na skvělé osmé místo. Naopak Lorient klesl o jednu příčku níž - je momentálně na šesté. Na tak vysoké umístění rozhodně nejsou v tomto městě zvyklí, do tohoto zápasu ale jejich tým držel čtyřzápasovou sérii bez porážky.

První a poslední gól zápasu přišel ke štěstí domácích fandů už v osmé minutě. Perquis zahrával přímý kop a tvrdou ranou překonal jak stojící zeď, tak také brankáře Audarda - 1:0. První šance hostů přišla zhruba po dvaceti minutách hry, z nadějné pozice ale minul Vahirua. O dvě minuty později již musel zasahovat brankář Teddy Richert - střela Morgana Amalfitana mířila do dolního rohu jeho brány.

Konec první půle vypadal téměř stejně, jako začátek. Nicolas Maurice-Belay se zbavil hned dvou obránců, dokonce se dostal i ke střele. Jeho ránu zpoza pokutového území ale brilantním zákrokem vytáhl brankář Audard. Na začátku druhé půle se ukázali opět hosté - Richert si tentokrát musel poradit s dělovkou Gameira, na kterou mu nabil aktivní Vahirua.

Deset minut po úvodním hvizdu sudího v druhém poločase se do šance dostal i Václav Svěrkoš. Ten využil špatného výkopu brankáře Audarda, jeho následná střela ale postrádala větší razanci a chyba gólmana tak zůstala nepotrestána. Mnohem lepší šance ale přišly ke konci poločasu. Nejdříve mladý záložník Marvin Martin opřel svou střelu do břevna, následně skvělou přihrávku Svěrkoše nevyužil Maurice-Belay, který naprosto osamocený netrefil. Poslední příležitost nakonec patřila hostům, Monterrubio ale Richerta nepřekonal a brankář domácích se tak mohl radovat z dalšího čistého konta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele