21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Lorient dlouho Lyonu odolával, nakonec padl 1:3

Až tři branky v závěrečné půlhodině zachránily Lyon od další potupy. Lorient sice není žádný nováčkem, v poslední době má vynikající výsledky. Ale Olympique si nesmí dovolit ztrácet další body a díky třem bodům se posunul již na páté místo. Skóre sice otevřel domácí Ducasse, ale za Lyon dokázal stav obrátit Lisandro a dvěma góly se blýskl také Kim Källström.

Lyon tak v novém roce zatím nepřipustil žádné zaváhání. Po třech výhrách přichází další, již čtvrtá v řadě. Naopak Lorient po třech vyhraných utkáních za sebou prohrál, a neatakoval tak pohárové příčky. Oranžoví stále zůstávají na osmém místě, na poháry ale ztrácejí již čtyři body. Lyon je na příčce páté s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Bordeaux a jedním bodem ztráty na Ligu mistrů.

Již v první minutě se na promrzlé hřiště musel položit brankář domácích Fabien Audard. Po pěkném centru Michela Bastose se totiž do voleje opřel César Delgado a brankáři domácích div neulítly rukavice. O tři minuty později se blýskl i jeho protějšek, Hugo Lloris, když zneškodnil pokus Gameira. Byť dorážka Monterrubia se odrazila šťastně od vnější strany tyčky.

Špatná defenziva nakonec vedla k prvnímu gólu celého utkání. Po centru Le Lana se objevil před Llorisem nekrytý Ducasse. A jelikož měl dost času zamířit, zvládl reprezentační jedničku propálit bez problémů - 1:0.

Kouč Claude Puel ukázal svou nespokojenost již v průběhu první půle - již ve 39. minutě vystřídal nevýrazného Miralema Pjaniće a nahradil ho Bafetimbim Gomisem. A hosté mohli opravdu brzy poté vyrovnat. Zblokovaná střela Delgada se dokutálela pouze ke Källströmovi a ten z pár metrů namířil míč o pár centimetrů mimo.

Švédský záložník mohl skóre upravit i v 54. minutě. Jeho přímý kop se ale zastavil na břevně Audardovy branky. O pár minut později nadělal pořádný zmatek v obraně domácích Michel Bastos. Svýma rychlýma nohama zamotal obránce a následnou střelou vylekal i Audarda v brance. Ani ten již ale nemohl zabránit vyrovnávací brance z 63. minuty.

Lisandro si naběhl na Gomisovo přistrčení, jenž byl, jak se později ukázalo, v ofsajdovém postavení, a sám na brankáře nezklamal - 1:1. Celou akci rozjel Delgado. Druhá branka přišla v 71. minutě, tedy pouze o pár minutek později. Amalfitanův špatný odkop dokázal využít Kallstrom, jenž z dvaceti metrů tentokráte překonal nadarmo skákajícího brankáře - 1:2.

Poslední branka padla v 88. minutě. Kallstrom absolutně nebráněný nedal Audardovi šanci ani tentokrát - a radoval se ze své čtvrté branky v sezoně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele