15. kolo
28.11.2009 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Grenoble Foot 38 2:2

Tak tohle je opravdu ztráta a počítal s ní vskutku málokdo. Fotbalisté Grenoble potvrdili nárůst formy, získali svůj třetí bod a opět alespoň malinko oživli záchranářské ambice. To naopak Lorient ztratil v boji o poháry, a i když prozatím poskočil na druhou příčku, na vyrovnané špici to nemusí vůbec nic znamenat. Přitom za bod může být nakonec rád, vyrovnávací trefu vsítil až v nastaveném čase.

Hostům se stále lepí smůla na paty, o čemž hovoří oba inkasované góly. Jeden byl vlastní a ten druhý se urodil téměř v závěrečný okamžik zápasu. Domácí byli od začátku mnohem lepším mančaftem a tlačili, vytvořili si též úvodní celkem solidní příležitost. Po rohovém kopu Vahiury se vyklubal ve vápně velký závar, gólman Ronan Le Crom ale dokázal přeci jen balón před dotírajícími protihráči schovat do náručí.

Poté se hrálo bez vyložených možností, krátce před půlhodinou hry to dobře zkusil z přímého volného kopu Vahiura, i tentokrát však nechal vyniknout gólmana Le Croma. Tlak ale přeci jen vyvrcholil brankou. Po dalším z mnoha rohových kopů Vahiury se snažil odvrátit Cesar, jenže odkop mu nesedl a proto se brzy třepetala síť - 1:0. Minutu před pauzou Vahirua uvolnil Gameira, avšak Le Crom v přímém souboji s forvardem neuspěl.

Domácí se částečně uklidnili, jenže po hodině hry byli opařeni horkou vodou. Ještě předtím sice skončil volný kop Daniela Ljoboji v rukavicích Lionela Capponeho, ovšem pak se Grenoble přeci jen radoval. Okolo protihráče perfektně prošel David Sauget a nacentroval do vápna na Daisuke Matsuie, jenž střelou mezi dvěma obránci zamířil přesně - 1:1. Fanouškům Lorientu bylo ještě hůře o necelých deset minut později.

Po volném kopu Laurenta Battlese výrazně chyboval gólma Lionel Cappone a neudržel celkem lehký míč, do volné klece pak pohodlně zakončoval důrazný Jimmy Juan. Avšak týmu Grenoble tři body vskutku dopřány nejsou. Ve druhé minutě nastaveného čas byl v pravou chvíli na správné místě Kevin Gameiro a jinak skvělému strážci Le Cromovi nedal nejmenší naději.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele