34. kolo
24.04.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux znovu prohrálo. Tentokrát s Lorientem

Bez Ligy mistrů. Ba bez evropských pohárů vůbec se může v příští sezoně ocitnout Bordeaux. Ještě před několika týdny měli Girondins na čele tabulky pohodlný náskok. Nyní nevyhráli již pět kol v řadě. A jsou až na šestém místě. Dnes si jejich skalp připsal Lorient. Jedinou branku vstřelil v 58. minutě Kevin Gameiro.

Lorient si tak udobřil fanoušky po porážce od Auxerre a přecházející remíze s Rennes. Na svém hřišti neprohrál již šest ligových zápasů v řadě, v tabulce si polepšil o jednu příčku. Vyšplhal na sedmou. Naproti tomu Bordeaux z uplynulých deseti ligových kol získalo pouze devět bodů. A v tabulce klesá. Je na šesté pozici, na čtvrtý Montpellier ztrácí již tři body. Na Ligu mistrů ještě o bod více. Stále má ale ještě zápas k dobru...

Oranžoví tak svému soupeři vrátili i s úroky porážku zpřed dvou měsíců. V semifinále Coupe de la Ligue zkřížil plány Lorientu právě tým vedený Laurentem Blancem. Tehdy triumfoval jasně 4:1. Dnes, ačkoliv byl jasně lepším týmem, častěji střílel, měl míč na svých kopačkách, prohrál v tu nejnevhodnější dobu. Postaral se o to svou patnáctou ligovou brankou Kevin Gameiro.

Již v první minutě zápasu dokázali domácí zahrozit. Domácí tahoun Yoann Gourcuff pokazil jednoduchou přihrávku, k míči se dostal Morgan Amalfitano. Jenže jeho střela z první se vznesla nad břevno Ramého brány. Byli to ale domácí, kteří byli v první půli aktivnější. A brzy to dokázali i nebezpečnými střelami. Gourcuff se pokusil svou chybu napravit v 6. minutě. Svým přímým kopem nalezl Alou Diarru, ten ale nedokázal překvapit brankáře Lionela Capponeho. Gólman domácích byl na zemi včas.

Poté se do menšího tlaku dostali Les Merlus, nicméně po pár minutách se iniciativy zmocnili opět hosté. Gourcuff z penaltového puntíku mířil nad, později nezabránila jeho skórování nepřesnost, ale brilantní zákrok brankáře Capponeho. Reprezentační záložník se znovu opřel do balonu, zkušený gólman se ale nedal vykolejit a skvělým zákrokem vyrazil míč na břevno. Po dobré práci Matthieua Chalmeho na pravé straně hřiště se do zakončení dostal Yoan Gouffran. Po jeho akrobatickém pokusu to ale v ochozech pouze nevěřícně zahučelo.

Konec první půle se nesl na vlně nelibosti domácích. Mathieu Chalmé v pokutovém území nevybíravě srazil Maramau Vahiruu - rozhodčí ale penaltu nepískl.

Jeho parťák z útoku - Kevin Gameiro, nejlepší střelec Lorientu - v prvním dějství svůj um rozhodně nepředvedl. Vše si ale vynahradil ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Po první nepříliš povedené střele přišla ta druhá - a hned gólová. Po neuvěřitelně rychlém protiútoku bývalý střelec Štrasburku vyškolil bránícího Saného a následně nedal šanci ani brankáři Ramému - 1:0.

Kouč hostů zareagoval okamžitě. Místo levého beka Diega Placenteho poslal na hřiště dalšího útočníka - Davida Belliona. Nicméně žádný výrazný efekt to zprvu nepřineslo. Naopak, byl to Lorient, který se nadále pohyboval na hraně druhého gólu. Yann Jouffre dokonce svou ranou nastřelil břevno. Okolo 75. minuty mohl za hosty vyrovnávat Marouane Chamakh. Gouffran na něho poslal pěkný přízemní centr, ale Cappone ho dokázal konečky prstů vytáhnout mimo kanonýrův dosah.

Za domácí to ještě zkoušel Gameiro, ale i když jeho střela z devadesáté minuty neuspěla, nešťastný rozhodně nebude. Po jeho brance porazil Lorient favorita z Bordeaux 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele