27. kolo
06.03.2010 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Saint-Étienne si zaslouženě rozdalo s Lille po bodu

Lille se nepodařilo zahájit veliký útok na první trojku, když v dohrávaném utkání pouze remizovalo se Saint-Etienne 1:1. Posunulo se tak "pouze" na místo čtvrté. O branky se postaral domácí Emmanuel Riviere, za hosty vyrovnával Stéphane Dumont.

Lille tak z posledních tří utkání vyhrálo pouze jednou. A přestože mu díky získanému bodu nyní patří čtvrtá příčka, může o ní zítra také záhy přijít, Marseille totiž dohrává svůj zápas s Lorientem. Naopak Saint-Etienne na domácím hřišti neprohrálo již pošesté v řadě, získaný bod mu ale v tabulce příliš nepomohl.

Domácí byli v úvodu lepším týmem. V první patnáctiminutovce měli více ze hry, několikrát pálili na brankáře Landreaua. Ten byl ale vždy připraven. V té 16. minutě to ale Saint-Etienne nakonec vyšlo. Dimitri Payet si pohrál hned se čtyřmi bránícími hráči a nádhernou přihrávkou k tomu oslovil zcela volného Riviera. Ten si míč jen sklepl a druhým pohybem poslal míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

Nemuselo to mít ale dlouhého trvání. Mladý útočník se totiž v nebezpečném zakončení objevil po pár desítkách sekund znovu. Tentokrát byl architektem celé akce Bergessio, který si skvěle proklestil cestu středem pole. Již to vypadalo na druhou branku v rychlém časovém sledu, ale nakonec si Landreau na brankové čáře vše rozmyslel a s největším úsilím míč vytáhl.

Nakonec to ale byli hosté, kteří vstřelili druhou branku v zápase. Poté, co se příliš neprosazovali v průběhu, se jim podařilo v 20. minutě udeřit. Rohový kop Yohana Cabayeho prodloužil Emerson a rybičkou posunul míč do sítě Stéphane Dumont - 1:1.

S rychlou přestřelkou v úvodních minutách tempo uvadalo, jedinými zajímavými momenty tak byl pád Riviera v pokutovém území a následný klid rozhodčího, stejně jako Bergessiova hlavička do náruče Landreaua. Ani druhá půle ale nezačala v žádném větším tempu. Oba celky se sice snažily, chyběla jim ale přesnost v zakončení. Za domácí to z dálky zkoušel Gelson Fernandes, ale brankáře Lille to nechalo vcelku v klidu.

Právě Lille bylo asi lepším týmem, jeho hře ale chyběla nějaká překvapivá myšlenka. A nebo byly všechny překvapivé až moc. Pierre-Alain Frau mířil z dálky mimo, chytrá patička střídajícího Pierra-Emericka Aubameyanga pak uvolnila Cabayeho. Ten sice překonal k zemi přibitého Janota, ale zamířil do břevna.

Hrozili ale také domácí. Riviere se dostal do nadějné pozice po přihrávce Bergessia. Ale nakonec míč netrefil přesně. Když do konce zbývalo pouze pět minut, Payet si to mířil skrz celé hřiště. Nakonec ale jeho rána skončila vedle branky. V posledních vteřinách zase netrefil střídající Boubacar Sanogo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele