8. kolo
03.10.2009 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Saint-Étienne utlo 7 měsíců dlouhou sérii, porazilo 3:1 Bordeaux

Dvacet dva zápasů. Tak dlouho trvala série Bordeaux bez porážky, která dnes skončila na hřišti Saint-Etienne. Mistr Ligue 1 tak pravděpodobně doplatil na nabitý program posledních týdnů.

Saint-Etienne na konci léta ještě výrazně posilovalo. Tým ale jako by se začal sehrávat až nyní. V Ligue 1 je již tři zápasy v řadě neporažený, navíc postoupil dál v Coupe de la Ligue - 4:1 potupil Nice. Pro Bordeaux se jedná teprve o třetí ztrátu v celé sezoně. Po remíze s Marseille a Juventusem přišla tedy také první porážka.

Domácí se velice rychle ujali vedení. Již v osmé minutě poslal překvapivě do vedení tým domácích Augusto Fernandez, letní posila z Manchesteru City. V 39. minutě skóre na 2:0 navýšil Ilan, na jeho gól ale dokázali hosté odpovědět. Dvacet minut před koncem dal hostům naději Jussie, který proměnil penaltu. V poslední minutě ale pečetil stav zápasu na 3:1 Dimitri Payet, náhradník, jenž byl na hřišti teprve pět minut.

Trenér Bordeaux Laurent Blanc má se svým týmem velice nabitý program, pro dnešní utkání se tedy rozhodl hodně protočit sestavu. Oproti minulém zápasu s Maccabi Haifa se v základní sestavě objevilo hned osm jiných tváří. To ale tým Girondins spíše rozhodilo. Hned po osmi minutách totiž musel Cedric Carrasso lovit míč ze své sítě poprvé - po skvělé individuální akci se prosadil Augusto Fernández.

Domácí hráli s daleko větší sebejistotou a svého soupeře bez větších problémů přehrávali. Velice aktivní byl Gonzalo Bergessio. Největší šanci hostů si pak vytvořil Grégory Sertić, jehož střela ale nakonec příliš nebezpečná nebyla. Gólman Janot pouze pozoroval, jak míč končí nad jeho brankou. Bordeaux se ale z pasivity nedostalo. Naopak - vedení mohl navýšit Ilan, který ale poslední fázi nevyřešil nejlépe.

Ani tato promrhaná šance ale Ilana od skórování nezastavila. Dvanáct minut před koncem vstřelil později vítězný gól. Veliký podíl na brance měl ale Bergessio, který Brazilcovi přihrál, střelec druhé branky se odpoutal od Cianiho i Henriqueho a zkušeně zakončil. Poté se iniciativy ujali hosté - sice drželi častěji míč na svých kopačkách, osamocený Bellion na hrotu toho ale příliš nenadělal. Domácí navíc velice srdnatě bránili. Do šance se tak i ve druhém poločase dostali oni. Augusto vytvořil prostor pro Ilana, ten ale zpětnou přihrávku příliš nečekal a celou akci zpozdil. Nakonec mířil nepřesně.

Kouč Blanc na impotenci svého týmu zareagoval střídáním hned dvou útočníků - na hřiště se dostal Cavenaghi a Chamakh. Jejich přítomnost na hřišti byla hned znát - v 69. minutě fauloval Andreau v pokutovém území Sertiće, nařízenou penaltu proměnil Jussie. Janot netrefil stranu. Hosty vstřelený gól nabudil, obrana domácího týmu najednou nepůsobila tak kompaktně. Hosté se ale i přesto dostali pouze k nepříliš razantní střele Wendela. Nakonec se v šanci ukázal Payet, který těžil z dobré práce Matuidiho s Rivierim. Ale nedokázal střelu udržet při zemi a přestřelil.

Stejný hráč si ale nakonec první gól v sezoně připsal. Payet si naběhl na dlouhý míč z obrany a zpoza pokutového území prostřelil Carrassa i potřetí v zápase. Obdivuhodná série Bordeaux, trvající snad sedm měsíců, je tedy u konce.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 alebo 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele