36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Le Mans po pěti letech padá z Ligue 1

Pět let se fotbalisté Le Mans drželi v nejvyšší francouzské soutěži. Příští sezónu však budou působit po prohře 2:3 v Nancy definitivně jen ve druhé lize. Hosté museli v Nancy zvítězit, aby si udrželi dvě kola před koncem alespoň teoretickou naději. Opona navíc vlastně spadla úplně na zem i po výsledku St. Étienne v Boulogne, které vyhrálo 1:0.

Výhra. Nic jiného svěřence kouče Arnauda Cormiera nezachraňovalo. Proti trápícímu se soupeři, kterého v posledních kolech trápila mizivá koncovka, se to nezdál být nesplnitelný úkol. Do sestavy se mu ovšem vrátil zraněný Hadži, a ačkoli marocký útočník neskóroval, zdá se, že domácím jeho přítomnost na hřišti prostě hodně pomáhá.

Le Mans nemusí být v konečném účtování tak zklamané. I kdyby totiž v Nancy slavilo tři body, měly by zajisté velmi zvláštní pachuť. V souběžně hraném zápase nesmělo St. Étienne uspět v Boulogne, jinak by se šance na záchranu tak jako tak rozplynula na prach. Právě tento milník ovšem nastal a Les Verts bez jakýchkoli ohledů poslalo do Ligue 2 společně s již jistým sestupujícím Grenoblem najednou Le Mans i Boulogne.

Poprvé ohrozil domácí branku svou střelou letící jen vedle branky Dossevi, v 18. minutě se ovšem prosadilo gólově Nancy, když si Féret počínal jako zkušený mazák a prostřelil gólmana Ovonoa. Féret byl prostě nezastavitelný, o pár chvil později jeho bomba po centru Brisona jen o píď v síti neskončila.

Le Mans vyrovnalo překvapivě hodně rychle, špetku štěstí měl Maïga, a za dvě minuty se dokonce hosté ujali vedení. S Baalouvou střelou si stačil ne moc jistý brankář Grgorini ještě poradit, na dorážku Dosseviho už ovšem neměl. Ve 32. minutě nakonec ASNL napravilo zpackané vedení, Féret skóroval podruhé v utkání z voleje.

Druhá půle tak byla za stavu 2:2 pořád hodně otevřená, tři body ale nutně potřeboval MUC72. Jenže ten se během prvního dějství zřejmě vystřílel. Le Tallec sice deset minut před koncem orazítkoval břevno, jenže to už mužstvo prohrávalo 2:3. V 62. minutě nakonec zařídil vítěznou trefu hlavou Malonga, který vlastně poslal soupeře do druhé ligy.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele