22. kolo
30.01.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 1:0

Utkání ve středu tabulky bylo podle předpokladů hodně vyrovnané a nakonec se radoval šťastnější celek. Domácí Nancy se totiž prokousalo na dvanácté místo a definitivně proto naznačilo, že o záchranu určitě hrát nechce. Naopak Lorient odmítl možnost poprat se v této fázi o evropské poháry a klesl na deváté místo, ve vyrovnané soutěži je to vskutku ohromná ztráta. Na druhou stranu, nějaký čas na reparáty ještě zbývá.

Nancy dokázalo vybojovat první tři body po čtyřech utkáních v řadě a připsalo si proto náplast po vyřazení z národního poháru od celku z nižší soutěže. Lorient naopak protáhl šňůru proher na číslo 3, tentokráte se s tím ale moc nepočítalo. Nedávno totiž vyřadil z národního poháru Lyon a jeho sebevědomí mělo být hodně velké. Možná to ale rozhodlo o tom, že soupeře malinko podcenil a jedinou branku utkání inkasoval pět minut před koncem prvního poločasu. domů se proto vrací s prázdnou.

Nancy mělo v úvodním poločase převahu a drželo balón na svých kopačkách častěji. Do první akce se probojoval Issiar Dia, který však branku netrefil. Přesně v polovině této části už ale mezi tři tyče nasměroval svůj pokus Abdeslam Ouaddou, avšak dobrý zákrok předvedl brankář Fabien Audard. Lorient poprvé zahrozil těsně před gólovým zásahem, jenže pokus Jamese Fanchoneho byl po lehkém vyškrábnutí Bracigliana spíše pozdravem pro diváky.

Ve 40. minutě začal stánek v Nancy praskat nadšením, otřásaly se jistě i základy. Krásnou uličkou na pravý kraj vápna uvolnil Julien Feret rychlíka Youssoufa Hadjiho, který i přes ostrý úhel a nepříjemnou návštěvu dvou domácích beků předvedl naprosto vytříbenou techniku a překrásným padáčkem se trefil přímo ke vzdálenější tyči. Hosté se na těžkém terénu snažili s výsledkem něco udělat, šlo to ovšem vskutku velmi těžko.

Hned po přestávce vychytal Bracigliano Kevina Gameira, jenž ani z vyložené pozice nedokázal rozvlnit síť. Zaplněný stadion hnal své miláčky za třemi body a obrana Nancy byla pevná. Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Sigamary Diarra, avšak po přihrávce Fanchoneho totálně v zakončení vyhořel. Deset minut před závěrečným hvizdem měl vyrovnání na kopačkách Gameiro, i tentokráte se ale vytáhl Bracigliano a stav se již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele