13. kolo
07.11.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Grenoble má první bod! Remizoval v Monaku

Nemožné se stalo skutečností. Grenoble po dlouhých dvanácti kolech konečně ochutnal chuť ligových bodů. Nebo vlastně ligového bodu. Remíza proti Monaku se ale jako první dárce jistě počítá.

Jedenáct zápasů, nula bodů, dvacet tři inkasovaných branek a pět vstřelených. To byla do této chvíle vizitka Grenoblu, po dvanáctém kole je ale vše jinak. Tým poprvé v této sezoně získal bod, ba dokonce poprvé se svým soupeřem neprohrál. První bodík je o to cennější, že ho tým uhrál proti Monaku, do té chvíle třetímu celku Ligue 1. Knížecí klub nevyhrál již podruhé v řadě a v tabulce klesl o jednu příčku níž.

Domácím v zápase chyběl veledůležitý ofenzivní záložník Nene, s devíti brankami nejlepší střelec francouzské ligy. Hosté se zase museli obejít bez svého kanonýra Danijela Ljuboji.

Monako začalo zápas daleko aktivněji. Po třinácti minutách zápasu přišla možná největší šance zápasu. Yohan Mollo se objevit téměř ve stoprocentní pozici, vynikajícím zákrokem se ale prezentoval již pětatřicetiletý brankář Grenoblu Ronan Le Crom, který musel míč nadvakrát uchránit ve svých rukavicích.

Nehrálo se ale pouze na jednu branku. Ve 21. minutě si do pokutového území nabíhal nebezpečně Akrour, ten už už dosáhl na Courtoisův centr, rozhodčí ale nakonec zapískali ofsajd a snaha obou hráčů tak byla zbytečná. Ale Courtois se nevzdával a o pár minut později byl opět nahrávajícím hráčem. Tentokrát si vybral Jimmyho Juana, jeho hlavička sice gólmana Ruffiera překonala, nakonec ale mezi třemi tyčemi neskončila.

Ve druhé půli se domácí dali do mnohem aktivnější ofenzivy a svého soupeře k ničemu příliš nepouštěli. A to i přesto, že musel kvůli zranění odstoupit Park Chu-Young, na jeho pozici nastoupil Fréderic Nimani. Ten se již po několika minutách na hřišti dostal do solidní příležitosti - brankář Le Crom si ale opět počínal bezchybně.

Pět minut před koncem se Nimani ještě odhodlal k vcelku zoufalému pokusu, nicméně ani jeho dalekonosná střela Le Croma z míry nevyvedla a nedovolil tak domácím získat možná i nezasloužené tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Grenoble neuhraje do zimni pauzy ani bod. Vyhra Monaca

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel se potvrdilo jak monaco hraje s takovýma soupeřema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele