12. kolo
31.10.2009 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Jeleň vsítil dva góly, Auxerre vyhrálo popáté v řadě

Fotbalisté Auxerre po zpackaném vstupu do sezóny září. Vyhráli už popáté v řadě, tentokráte nad Montpellierem, jenž se nachází v tabulce mezi nejlepšími. Hrdinou utkání se stal útočník Ireneusz Jeleň, autor dvou branek z první půle. Hosté nehráli vůbec špatný fotbal, jenže brankou skončila až akce Džodiče v nastaveném čase druhé půle.

Montpellier začal živěji, v 9. minutě musel polapit střelu Costy domácí brankář Sorin. Auxerre však následně pomalu a jistě přebíralo otěže zápasu. Chafniho volej z dvaceti metrů ještě letěl mimo, v 16. minutě se už však domácí radovali z první branky. Capoueho ránu musel likvidovat gólman Jourdren, míč však neudržel v náručí, a Jeleň ho tak dorazil do sítě.

Za deset minut mohlo být vyrovnáno. Sorin nestačil zasáhnout proti střele Montaňa, naštěstí ho ovšem zastoupil na brankové čáře Mignot. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo bohužel pro Montpellier ve 29. minutě, kdy Auxerre zvýšilo svůj náskok. Dudka hezky nacentroval zprava na Jeleně, který se trefil podruhé v utkání.

Hattrick mohl polský útočník dovršit těsně před pauzou, v tom mu ale zabránil gólman Jourdren, jenž vyrazil slibnou střelu mimo tři tyče.

Hosté pokračovali po přestávce ve snaze s výsledkem ještě něco provést, chybělo však i potřebné štěstí - Costova hlavička orazítkovala v 58. minutě jen břevno. Pak se Montaňovi nepovedl přímý kop, skončil totiž jen ve zdi, gólově chtěl zakončit ještě Marveaux, jenže mezi třemi tyčemi se s excelentním zákrokem předvedl gólman Sorin.

I na druhé straně zvonilo břevno, to když se do něj trefil z nebezpečného brejku Oliech. V 75. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Costa a Montpellier v podstatě ztratil naději na zisk alespoň jednoho bodu. Džodič se ve druhé minutě nastavení po centru Pitaua přece jenom trefil za záda gólmana Sorina, gól ovšem přišel velmi pozdě.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele