29. kolo
20.03.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Le Mans UC 72 2:1

Francouzská nejvyšší soutěž má alespoň do neděle nového lídra, Auxerre totiž zdolalo Le Mans 2:1 a vyšvihlo se do čela Ligue 1. Základ vítězství nedal nikdo jiný než klíčový hráč domácích Jeleń. Závěrečné momenty zápasu ale musely diváky zvedat ze sedaček. V 90. minutě totiž vyrovnal Helstad, chvíli po něm ale strhnul vítězství na stranu Auxerre Pedretti.

Domácí byli od prvních minut lepším týmem, už ve 4. minutě utekl po křídle Jeleń, ale jeho přihrávka do pokutového území žádného ze spoluhráčů nenašla. Ve 25. minutě se ale skóre utkání už měnilo. Na hranici pokutového území šel Jeleń do souboje s gólmanem Ovonem, míč se poté odrazil k Oliechovi, který udělal brankářovi Le Mans kličku, ale místo střely volil přihrávku na již uvolněného Jeleńa, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě - 1:0.

Závěr prví půle však byl v režii hostujícího týmu. Velkou šanci vyrovnat mělo Le Mans ve 36. minutě, kdy prudkou hlavičku Maigy po centru Lamaha musel na brankové čáře krotit domácí strážce svatyně Sorin. O minutu později se hosté opět dostali na dostřel domácí branky, ale Le Tallec hlavou netrefil branku.

V 53. minutě vypálil hostující Dudka, jeho projektil ale dokázal brankář Auxerre zneškodnit. Po hodině hry velkou šanci zahodil Jeleń, jenž se objevil sám před gólmanem Ovonem, ale prudkou střelou jen trefil hostujícího brankáře.

Strážce branky Le Mans dobře zasáhl i dvacet minut před koncem proti přímému kopu z dílny střídajícího Capoueho.

Už se zdálo, že utkání skončí jednobrankovým vítězstvím Auxerre. V 90. minutě ale zahrával přímý kop Corchia, míč se snesl na hlavu Helstada, který byl na hřišti pouhých 8 minut, a ten vyrovnal na 1:1.

To však nebylo ze závěru infarktového utkání všechno. V první minutě nastavení si šel hostující brankář Ovono do rohu pokutového území pro míč, dříve tam však byl Oliech, který zpětnou přihrávkou našel Pedrettiho. A ten přízemní střelou do poloodkryté branky poslal Auxerre na první místo tabulky.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele