33. kolo
17.04.2010 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Auxerre vstřelilo čtyři branky. Domů jede zklamaný Lorient

Fanoušci Auxerre snad při pohledu na konečný stav ani nemohli uvěřit vlastním očím. Vždyť jejich mužstvo zvítězilo nad Lorientem 4:1! Jedná se o největší počet nastřílených branek v této sezoně. Jedná se o nejvyšší vítězství v této sezoně.

Auxerre tak v lize neprohrálo již neuvěřitelných deset zápasů v řadě, doma se jednalo o jedenáctou výhru v tomto ročníku Ligue 1. Díky tomu si tým Jeana Fernandeze upevnil svou druhou pozici, třetí Lyon před svým zápasem ztrácí již pět bodů. Na druhou stranu vedoucí Marseille může počítat se stejným náskokem. Na druhé straně Lorientu skončila třízápasová série bez porážky, nadále ale zůstává na osmé příčce. Na pohárovou Evropu ztrácí osm bodů.

Nicméně i přes drtivý výsledek se v první šanci objevili hosté. Gameirova chytrá patička našla volného Amalfitana. Ten se ale po svém pokusu mohl pouze držet za hlavu. Skončila totiž pouze na jedné z tyčí. Na druhé straně zahrozil Oliech, jenž z veliké dálky protáhl Audarda. Brankář Lorientu se zaskvěl i o pár momentů později. Po pěkné nahrávce Birsy se ve vyložené pozici ocitl Jeleń. Nicméně se neprosadil - radost mu zkazil právě Audard.

Auxerre bylo lepší, místy si vytvářelo i tlak. Nakonec svou zlepšenou hru zúročilo ve 34. minutě. Rychle zahraný protiútok skončil u Daniela Niculaeho, jenž pohotovou přihrávkou našel Dennise Oliecha. Ten tvrdou ranou určil stav utkání na 1:0.

A netrvalo to dlouho a bylo to již o dvě branky. Ireneusz Jeleń dokázal, že branky střílet nezapomněl. Po chybě Sylvaina Marchala se před ním otevřel prostor - a polský kanonýr nezaváhal. Jak je jeho zvykem. Ve 37. minutě to bylo již 2:0.

Pět minut po začátku druhé části velice nebezpečně pálil Arnold Mvuemba. Jeho točená rána z přímého kopu se stočila nad branku. Brzy to bylo ale o tři branky. Celý ho měl na svědomí Birsa. Ten se míče ujal před pokutovým územím, naběhl mezi obránce a parádní střelou zpoza vápna se trefil do levého horního růžku. 3:0, 55. minuta.

Hosté navíc byli odsouzeni ke hře bez jednoho muže. Jérémy Morel v 58. minutě viděl již svou druhou žlutou kartu, a svůj tým tak poměrně zbytečně oslabil. Birsa se z následného přímého kopu málem dočkal své druhé branky, oslavné ceremonie mu ale překazila branková konstrukce. A přestože dohrával Lorient v deseti, nakonec alespoň čestný úspěch slavil. James Fanchone pěknou nahrávkou pobídl Gameira - a ten v 82. minutě překonal poprvé Oliviera Sorina.

Výsledek si ale připsal ještě jednu změnu. Tři minuty před koncem utkání stáhl v pokutovém území Jeleńe gólman Audard, rozhodčí pochopitelně nařídil pokutový kop. Jeleń ale faul dobře nenesl, pro zranění musel vystřídat. Audard viděl červenou kartu. A Cédric Hengbart propálil náhradního gólmana, obránce Sosu, přesnou ranou. 4:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele