26. kolo
28.02.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Lille OSC 2:0

Valenciennes potvrzuje skvělou formu a prodlužuje svou sérii neporazitelnosti na devět zápasů. V severském derby se mu podařilo se štěstím nad Lille na domácí půdě poprvé od roku 1981 zvítězit díky brankám Danica a Darchevilla z první půle v pětiminutovém rozmezí. Hosté i přes prohru zůstávávají na šestém místě.

VA Lille varovalo už v 10. minutě, kdy napálil břevno Danic. Na druhé straně o pár chvilek později z přímého kopu střílel hodně nebezpečně mimo Bastos, stačilo jen pár centimetrů a míč by zaplul do sítě. Ve 25. minutě hlavičkoval Darcheville, Malicki však jeho pokus skvěle vyrazil.

Za pět minut již ovšem lovil míč ze sítě. Mater se proběhl na levém křídle, odcentroval na Danica, jenž si před hostujícím gólmanem bez problémů poradil. Těsně poté na něj nevyzrál Lacourt, ale ve 35. minutě Les Athéniens zvýšili vedení, když hlavou zužitkoval podobným způsobem centr opět od Matera taktéž aktivní Darcheville.

LOSC se po přestávce snažilo logicky se zápasem něco udělat a hlavně v poslední půlhodině na Stade Nungesser hodně kousalo. Drželo míč na kopačkách, balón však síť nakonec nerozvlnil. Fauvergue nejprve na začátku druhé půle hlavičkoval do připraveného brankář Penneteaua, na druhé straně Darcheville obešel dva obránce a dodal na Lacourta, kterého nakonec z blízkosti vychytal Malicki. To byla poslední velká příležitost VA.

Pak už to byli jen hosté, kdo se snažil útočit, Valenciennes jen urputně bránilo výsledek. Fauvergue nastřelil břevno, Slovák Vittek mohl jen bezmocně koukat, jak jeho pokus míří nad, a Bastos potvrdil smůlu Lille v koncovce tři minuty před koncem orazítkováním břevna.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele