33. kolo
29.04.2009 20:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Senzační obrat Bordeaux v deseti

Skvělý zápas se odehrál v dohrávce 33. kola francouzské ligy. Bordeaux prohrávalo od první minuty 0:1, ale i v deseti si z Rennes odváželo všechny body. Gouffran a dva góly Gourcuffa, kteří pálili po zemi třikrát přesně k pravé tyči, zařídili konečnou výhru 3:2. Girondins tak může dále bojovat s Marseille o titul.

Domácí začali asi tím nejlepším možným způsobem. Jen co rozhodčí foukl do píšťalky na znamení začátku zápasu, už se třepotala síť. Konkrétně po 18 sekundách hry. Bocanegra nacentroval na Thomerta, jenž sklepl balón do vápna pro Sowa. Ten si následně všiml na pravé straně volného Danzeho skórujícího do poloodkryté branky. Jeho branka byla vůbec nejrychlejší v letošní sezóně Ligue 1.

Pro Bordeaux to byl samozřejmě obrovský šok. Nějakou dobu jeho defenzívě trvalo, než se správně zformovala. A Rennes mohlo nesourodost trestat dále, především pak Fanni, kterého musel vychytat až gólman Ramé a ani Sow v 10. minutě neuspěl.

Nejenže Girondins prohrával o branku, ale od 26. minuty hrál o jednoho muže v poli méně. Přitom hra se začala srovnávat a alespoň nějaké pološance si dokázali vytvořit Sertic, Šamach a Gourcuff. Ovšem pak sestřelil Planus ve středu hřiště Sowa a sudí Duhamel se nebál vytasit červenou kartu.

I když mužstvo kouče Laurenta Blanca nečekala lehká práce, dokázalo si i v oslabení proti Rennes vytvářet gólové příležitosti. Mnohdy se otevírala pro soupeře zadní vrátka, Ramého klec ale do poločasu zůstala nedobytná. V poslední půlhodině střetnutí šlo následně všechno ráz na ráz. Diváci se dočkali čtyř branek a skvělého obratu během desítek sekund v samotném závěru.

Po hodině hry bylo vyrovnáno. Gouffran si zpracoval odražený míč na prsa a z voleje poslal míč přímo k pravé tyči. O osm minut později se Bordeaux dostalo do vedení, když Gourcuff prostřelil zeď a zatočil přímý kop do míst, kam už skóroval poprvé jeho spoluhráč Gouffran. Domácí se hodně zlobili na hlavního rozhodčího, jelikož se dožadovali penalty za faul gólmana Ramého na pronikajícího Asamoaha. Nicméně branky se dočkali minutu před koncem.

Dlouhý centr sklepl hlavou Hansson do běhu pro Mbiu, jehož s velkou dávkou štěstí vychytal Ramé, avšak na dorážku z bezprostřední blízkosti od Sowa už hostující gólman neměl. Gourcuff však o pár chvil později angličanem rozhodl o divoké výhře Bordeaux.

Rennes zřejmě definitivně přišlo o naději hrát o evropské poháry, Bordeaux je druhé a na vedoucí Marseille ztrácí dva body. Za ním je Lyon už se čtyřbodovým odstupem.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kua takovoudle haluzi vyhrajou zapas, to je neuveritelny. Snad titul nakonec vyhraje OM a ne GB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele