34. kolo
02.05.2009 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Caen oživilo naděje na udržení, porazilo Le Mans 3:1

Caen výrazně zvýšilo své naděje na udržení, když si ve 34. kole poradilo s Le Mans. Jedná se již o druhou výhry z posledních čtyř zápasů a domácí se tak posunuli na nesestupové šestnácté místo.

Caen se v minulých kolech moc nedařilo, když dvakrát v řadě prohrálo. Nejdřív nestačilo na Nancy, pak prohrálo i s Auxerre. V důležitém zápase proti Le Mans ale stihlo zabrat a díky zisku tří bodů se posunulo mimo sestupové pásmo. Na to má nyní náskok jednoho bodu. Naopak Le Mans po porážce s Monakem opět utrpělo bodovou ztrátu a v tabulce kleslo na patnáctou příčku - s pěti body náskoku na Nantes.

První gól přišel po chybě hostů. Ofenzivní záložník Modibo Maiga nedokázal odvrátit míč po rohovém kopu, k balonu se dostal obránce Barzola a tvrdou ranou propálil bezmocného gólmana Yohanna Pelého - 1:0. Hosté se ale nenechali zahanbit a o dvacet minut později dokázali vyrovnat. O druhý gól zápasu se postaral Cerdan, který svým přímým kopem z 18 metrů nedal Vincentovi Plantemu šanci. Míč zapadl k pravé tyči - 1:1.

Ke konci poločasu se v nadějných pozicích objevila obě mužstva, před odchodem do kabin ale zůstávalo skóre neměnné. Nejdříve se v dobré příležitosti ocitl Maiga, který to ale přehnal s razancí a jeho střela skončila nad brankou. Mnohem lepší příležitost si vypracovali domácí. Deroinův tvrdý volej vyrazil Pelé vynikajícím zákrokem na roh. Z toho už Caen nic nevytěžilo.

Byli to opět domácí, kteří se dokázali na začátku druhého poločasu prosadit jako první. Po sedmi minutách hry, stejně jako v půli první, se z vedoucího gólu tentokrát radoval Seube. Ten využil přesné přihrávky Ben Khalfalaha a ze čtyř metrů propálil Pelého podruhé - 2:1. Byl to již jeho třetí gól. O tři minuty později již bylo definitivně rozhodnuto, třetí gól domácích totiž vsítil Deroin. Steve Savidan z dálky pořádně protáhl Pelého, ten ale jeho střelu vystřelil pouze před sebe, kde byl číhající záložník. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil již na 3:1.

V šedesáté minutě mohl zviditelnit zápletku domácí obránce Geder, který míč po přímém kopu Promenta málem poslal do vlastní sítě. Čtyři minuty před koncem nevyužil ani poslední šanci zápasu hostující Frederic Thomas, který míč v nadějné pozici poslal do ochranné síťky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele