36. kolo
16.05.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sochaux prohrálo s Caen 2:0 a zkomplikovalo si boj o udržení

Sochaux prohrálo s konkurentem z chvostu tabulky z Caen a řádně si tak zkomplikovalo cestu za udržením Ligue 1. Po dnešním zápase se ocitlo až na osmnáctém místě.

Tým Václava Svěrkoše tak nedokázal navázat na výhru z minulého kola proti Monaku a po letošní šestnácté porážce kleslo až na osmnáctou příčku, která by na konci sezony znamenala sestup do nižší soutěže. Žluto-zelené ale čekají ještě dva zápasy - doma se utká s Nantes a venku s Grenoblem. Naopak Caen potvrdilo, že má na jaře lepší formu než v první polovině sezony. Připsalo si již druhou výhru z posledních tří zápasů a v tabulce se z osmnácté pozice odlepilo na šestnáctou příčku. Na sestupové pásmo má ale náskok jediného bodu.

Sochaux dlouho drželo v Caen bezbrankový výsledek, který by mu zajišťoval sedmnáctou nesestupovou pozici. V 77. minutě se ale probudil spící kanonýr Savidan, který navíc v nastaveném čase přidal gólovou pojistku. Zápas tak skončil šťastněji pro domácí 2:0.

Caen si svou první šanci vypracovalo již po osmi minutách hry. Fahid Ben Khalfallah vybojoval standardní situaci v nebezpečné vzdálenosti. Tu Remi Gomis zahrál na nabíhajícího Yatabareho, kterého v jeho gólovém snažení zastavil až hostující gólman Teddy Richert. Zkušený brankář se musel činit i o minutu později, kdy Deroin pálil z dalšího přímého kopu.

Domácí borci hrozili především ze standardních situací, což potvrdil o chvíli později Barzola. V souboji si ale opět nejlépe počínal brankář Richert, který opět míč ukořistil jako první. Další dobrou šanci promeškal Steve Savidan, kterého ke skórování vybídl dlouhým pasem Deroin. Ani nejlepší střelec Caen ale na hostujícího strážce branky nevyzrál. První šance hostů přišla až v nastaveném čase prvního poločasu, opět z přímého kopu. Marvin Martin sice Planteho donutil k zákroku, ale o příliš nebezpečnou střelu se nejednalo. Ve druhé půli se ze standardní situace opět připomněl Deroin, gólman Richert byl ale opět úspěšnějším mužem.

Ve druhé příležitosti Sochaux už se objevil i český útočník Václav Svěrkoš. Toho svým centrem hledal zleva Bojan Jokic, ex-ostravský kanonýr ale míč minul a ten propadl k nabíhajícímu Perquisovi. Jeho střelu z první ale u tyče vyrazil dobrým zákrokem Planté. Sochaux se dostalo i do další šance, Mevlut Erding překonal ofsajdovou past, s následnou šancí ale nenaložil nejlépe, když trefil proti osamocenému brankáři pouze tyčku.

Také Caen bylo blízko úvodního gólu. Ben Khalfallah uvolnil Seubeho, jeho rána ale pouze lízla břevno hostující branky. Ještě o něco přesnější byl Stephan Dalmat, který svůj přímý kop napálil přesně doprostřed brankové konstrukce. Domácí se ale nakonec přeci jen dočkali. Do konce zápasu chybělo 13 minut, když se po Fatyho přihrávce prosadil Steve Savidan. Ten překonal dosud vynikajícího Richerta technickým lobem. Francouzský střelec se nakonec prosadil i podruhé. V nastaveném čase využil dlouhé přihrávky Lecy a tentokrát Richerta prostřelil po zemi. Caen tak zvítězilo zásluhou Savidana 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stejnej typ jako maj tady na eurofotbalu mam i ja na ticketu tak to snad vyjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele