30. kolo
05.04.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain zabralo a porazilo 2:1 trápící se Nice

Paris St. Germain zvládlo vyrovnaný souboj s Nice a nadále zůstává na dostřel Lize mistrů i vedoucímu Lyonu. Naopak Nice je stále na osmém místě, na poháry ale ztrácí propastných čtrnáct bodů.

PSG se díky výhře, kterou zařídili Hoarau a Traoré, posunulo o jednu příčku, nyní je na páté pozici. Na čelo tabulky sice nadále ztrácí čtyři body, na druhé Bordeaux pak ale pouze jediný bod. Borci z hlavního města Francie tak utnuly sérii dvou proher v řadě. Naopak Nice, za nějž se trefil jen Rémy, nevyhrálo již šestkrát za sebou a v tabulce kleslo na momentální osmé místo.

Domácí mohli jit brzy do vedení, gólman Nice Ospina ale dokázal skvěle zareagovat na změnu balónu, kterou zapříčinil jeho spoluhráč Apam. Ten se pokoušel míč uklidit do bezpečí, málem si ale vstřelil vlastní gól. O pár minut později se strachoval domácí brankář. Záložník Olivier Echouafni ale z rohového kopu nastřelil pouze břevno.

Fandové pařížského týmu se ale nemuseli dlouho nervovat. Již ve dvacáté minutě totiž strhl vedení na jejich stranu nejlepší střelec týmu Hoarau. Ten si díky dorážce připsal již svůj šestnáctý gól v sezoně. Sessegnon vyslal na bránu Giulyho, jeho střelu ale dokázal Ospina ještě vytěsnit. Na dorážku a následnou teč Apama z dvou metrů už byl ale krátký - 1:0. Paris Saint-Germain vypadalo, že má zápas pod kontrolou, jenže Loïc Rémy je v 35. minutě vyvedl z omylu. Mladý útočník zachytil zadovku Luyinduly a pádil sám na brankáře. Landreau zůstal na zemi a Rémy napálil míč do prázdné branky. Vyrovnáno 1:1.

Domácím vrátil vedení těsně po přestávce bývalý hráč Nice Sammy Traoré. Ten si naskočil na Sessegnonův roh, odpoutal se od strážce Rémyho a ze šesti metrů propálil bezmocného gólmana - 2:1. Pařížané mohli svůj náskok ještě několikrát pojistit. Z voleje se ale neprosadil Hoarau a z následné střely se neradoval ani Giuly. Zápas tak nakonec skončil zaslouženě 2:1 pro domácí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele