37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SM Caen 3:1

Lyon si zajistil díky výhře 3:1 účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Kvalita fotbalu byla jasně na jeho straně a zaslouženě získal tři body. Hosté do sestupového pásma nespadli, nicméně v posledním kole sezóny ho čeká o titul bojující vedoucí Bordeaux, takže záchrana bude ještě hodně složitá.

Benzemovi byl upřen hned na začátku zápasu gól kvůli ofsajdu, avšak Lyonu to nakonec v poločase tolik nevadilo. Juninho, jenž hrál zřejmě naposledy před lyonskými fanoušky, jelikož v létě zamíří po osmi letech jinam, totiž ve 32. minutě celý Stade Gerland uklidnil proměněnou penaltou, a první dějství tak domácí vyhráli 1:0. Hosté měli dvě vyložené šance v první dvacetiminutovce. Savidanův pokus a následný Deroina o šest minut později ale vychytal bravurně gólman Lloris.

17. gól sezóny se snažil Benzema vstřelit na začátku druhého poločasu, Ederson po půlhodině hry mířil mimo. V 70. minutě zpracoval perfektně dlouhý balón Govou a zamířil přesně pod břevno Plantého branky. O dvanáct minut později sice snížil Yatabaré, ale jistotu zařídil minutu před koncem přece jenom Benzema.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele