31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Lorient 2:0

OGC Nice se po téměř dvou měsících znovu mohlo radovat z výhry. Největší podíl na ní měl mladý útočník Loïc Rémy, který rozhodl zápas s Lorientem oběma brankami.

Nice se tak dočkalo teprve své třetí výhry z posledních deseti zápasů, z výhry se neradovalo již po šest kol. Díky zisku tří bodů navýšilo svůj náskok na sobotního soupeře na šest bodů, na evropské poháry mu ale stále schází nedosažitelných 12 bodů. Lorient nenavázal na své předešlé výkony, kdy dokázal porazit St. Etienne a Grenoble.

Gólman hostů se zapotil již v osmé minutě, když musel vyrážet nebezpečný Helleybuckův rohový kop. Překvapivá střela se totiž stáčela do horního rohu branky a brankář Lorientu musel zakročit. Přesto byli hosté v první půli lepším týmem a ve 28. minutě se mohli ujmout vedení. Vahirua zahrál přímý kop, obránce Cedric Kante ale nedokázal míč odvrátit mimo pokutové území a omylem přihrál Gameirovi. Ten byl ale z nabídnuté příležitosti sám překvapen a jeho hlavičku tak ještě dokázal s problémy vyrazit Ospina.

I další přímý kop Vahiruy znamenal pro Ospinu nebezpečí. Tentokrát se jednalo o přímou střelu a brankář Nice se musel po střele pořádně natahovat. Strážce domácí klece dokázal své kvality i chvíli před poločasem. To dovedl zabránit ve skórování Rafiku Saifimu a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Nice, a především pak Ospina, přežili první půli a v té druhé se mohli radovat z odplaty. V 57. minutě se totiž dokázal prosadit talentovaný útočník Rémy. Ten obešel několik obránců Lorientu a následně si poradil i s Audardem v brance - 1:0. Střelec se mohl radovat i o dvě minuty později. Několikrát si narazil s Adeilsonem, čímž se dostal okolo dvou obránců, a podruhé dokázal překonat gólmana Audarda. Poslal tak svým druhým gólem svůj tým do bezpečného vedení 2:0.

Gameiro se pokusil s výsledkem něco udělat, jeho střela ale měla opačnou faleš a skončila mimo branku. Na druhé straně své šance nevyužil Rémy, který se nadvakrát pokoušel překonat Audarda. Poslední vážná šance přišla v posledních okamžicích zápasu, Amalfitanovu střelu ale dokázal opět skvěle vyrazit Ospina, který si připsal další čisté konto.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele