33. kolo
26.04.2009 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 3:1

St. Étienne si ani napočtvrté za sebou neveze body zvenku. Nice ho díky chytrému fotbalu porazilo 3:1, když branku od soupeře obdrželo až v poslední minutě utkání. Zápas příliš nevyšel hostujícímu obránci Tavlaridisovi, který si dal vlastní gól a nepůsobil příliš jistým dojmem. Hosté zůstávají v sestupovém pásmu, Nice pohodlně drží osmou příčku.

Bylo to St. Étienne, kdo chtěl proti soupeři z Nice, jenž se nachází v klidném středu tabulky a jemuž jde prakticky jen o to, aby nezklamal fanoušky, hrát ofenzivní fotbal. Domácí spoléhali jen brejky s jedním hrotem Loicem Remym vpředu, nakonec se ukázala tato taktika jako velmi efektivní a dostačující.

Ve 13. minutě pálil na branku právě Remy, když si poradil s Tavlaridisem, jeho pokus však Janot zneškodnil. Z podobného útoku zhruba o deset minut později skóroval Ben Saada, jenž si naběhl na přihrávku Remyho a z malého vápna uklidil dělovkou přímo k tyči. Tunisan se mohl trefit ještě ve 26. minutě z přímého kopu, jenže ten skončil pouze na tyči. Ještě do poločasu se podařilo domácí zvýšit vedení 2:0.

Nešťastným mužem v tomto okamžiku byl řecký obránce Efstathios Tavlaridis. Přímý kop Juliena Sableho brankář Janot vyrazil, ale na následnou hlavičku, kterou se snažil z brankové čáry odvrátit Tavlaridis, bohužel přímo do své sítě pod víko, už prostě nemohl mít.

Hosté se snažili ve druhé půli o snížení a Gomis si našel dobrý prostor pro svůj pokus, ten ale zlikvidoval gólman Ospina. Čekání na chybu defenzívy Nice byla pro Les Verts zkrátka špatnou taktikou, jelikož domácí udeřili potřetí čtvrthodinu před koncem zásluhou Moulounguiho a na to už se odpověď snad ani nemusela hledat. Pouze přesná hlavička Ilana už jen zkorigovala výsledek na 3:1.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele