35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Paris Saint-Germain 0:1

Paris Saint-Germain může díky těsné výhře nad Le Mans nadále pomýšlet na účast v Lize mistrů. Na třetí příčku, která by zaručovala start v předkole nejprestižnější klubové soutěže, ztrácí stále jenom jeden bod.

Hosté z Paříže dokázali využít jednu z pěti střel na branku a z patnáctého Le Mans si odvážejí tři body. O jediný gól zápasu se postaral v 18. minutě Mateja Kežman, který vstřelil teprve svůj druhý gól v sezoně. PSG si tak alespoň částečně usmířilo fanoušky, protože z posledních dvou zápasů získali muži Paula Le Guena pouze bod. Domácí tým prohrál již potřetí v řadě a zůstává na patnácté pozici, na sestupové pásmo již ztrácí pouze čtyři body.

Paris St. Germain se v důležitém zápase o Ligu mistrů muselo obejít hned bez dvou klíčových hráčů, zraněný byl nejlepší střelec Hoarau a zkušený Ludovic Giuly. I přesto, že byli modří v úvodu utkání lepší, si první šanci ve čtrnácté minutě vypracovalo domácí mužstvo. Helstad chytře našel skrytého Gervinha v levém rohu pokutového území, ten svou mířenou střelou ale pouze těsně minul tyčku Landreauovy branky.

O tři minuty později hosté potrestali zaváhání Gervinha gólem. Stéphane Sessegnon se dokázal prosadit v rohu hřiště a odcentroval před branku, kde našel srbského útočníka Kežmana. Třicetiletý forvard se zbavil svého strážce a míč poslal z half-voleje za záda brankáře Pellého - 0:1. Náskok mohl navýšit zhruba po půlhodině hry Jerome Rothen, jenž se do míče opřel z 25 metrů. Jeho ránu ale tentokrát strážce domácí branky kryl.

Druhý poločas začali lépe gólem nabuzení Pařížané. Luyindula se po chytré přihrávce dostal sám před brankáře, francouzský gólman ale dobře zmenšil střelecký úhel a jeho protivník nedokázal zamířit mezi tři tyče. Le Mans se do šance protlačilo o dvě minuty později. Roland Lamah ale Coutadeurův přímý kop nasměroval pouze nad branku.

Poté se musel ukázat i brankář hosté Landreau. Francouzský zkušený gólman si ale s dalekonosnou střelou z kopaček Cerdana dokázal bez větších problémů poradit. Deset minut před koncem se do šance dostal opět hladový Kežman. Luyindula ho ke skórování vyzval přesnou přihrávkou doprostřed pokutového území, vyznamenal se ale znovu gólman Pellé, který míč vyrazil na roh. Domácí se snažili o vyrovnání až do konce. Helstad se ale z hranice pokutového území neprosadil a neprošel ani reklamovaný faul v pokutovém území, který reklamoval právě Helstad s Cearou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele