30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Olympique Lyon 1:3

Sympatickým výkonem se prezentovalo Le Mans proti Lyonu. Jenže hosté jako kdyby přesně věděli, kdy mají udeřit a nakonec se radují z výhry 3:1. Účet načal v 18. minutě Boumsong, jenž zajistil pohodlné vedení, těsně před pauzou skóroval Benzema. V 54. minutě navíc rozhodčí změnil názor na odpískání penalty proti Lyonu a ihned na to se zase trefil Benzema. Le Tallec pak upravil na 1:3.

Domácí začali proti favoritovi nebojácně a v sedmé minutě zabrnkal na nervy gólmana Llorise Lamah. Lyonský brankář nakonec jeho střelu díky dobré soustředěnosti pokryl. Juninhův tradičně nebezpečný přímý kop domácí strážce branky Pele ještě chytil, ale když pak Brazilec nacentroval v 18. minutě z rohového kopu na Boumsonga, ve směru do sítě jeho přesné střele k tyči už nezabránil.

Juninho si nedal pokoj ani o tři minuty později, Pele opět musel proti jeho střele z přímého kopu zasahovat. Čtvrthodinu před koncem vyvinulo na Lyon Le Mans slušný tlak a právě toto období bylo ze strany domácích tím nejlepším v zápase. Gervinho nacentroval na volej Thomase, která snad ani nemohla být kopnutá lépe. Jenže Llorise v bráně zastoupil Makoun, jenž odvrátil míč hlavou do bezpečí. Pak se objevil sám před lyonským gólmanem Coutadeur, ale tváří v tvář na něj domácí záložník nevyzrál. Kdyby se Le Mans podařilo z těchto šancí vyrovnat, asi by se zápas odvíjel úplně jinak. Bohužel pro domácí minutu před koncem prvního dějství zaúřadoval kanonýr Benzema, který zvýšil na 2:0.

Po přestávce Puelovi hoši předvedli dobrou kombinaci, po níž Juninho vypálil křižnou střelu na Peleho, ten však držel ještě šance týmu nad vodou. V 54. minutě se domácí hodně zlobili na hlavního rozhodčího Maligeho. Ten nejprve nařídil za faul Llorise na Lamaha pokutový kop, ale po rozhovoru s asistentem své stanovisko změnil a dal pokyn k pokračování ve hře.

Zdrcené Le Mans pak dorazil druhým gólem v zápase o tři minuty později dorážkou Benzema. Domácím se ještě zásluhou Le Talleca podařilo výsledek zkorigovat, ale na body to samozřejmě nestačilo. Olympique si tak pojistil první příčku, Le Mans je čtrnácté.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele