33. kolo
26.04.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - AS Monaco 0:1

Zápas ze středu tabulky nakonec skončil lépe pro hosty. Domácí Le Mans dlouho drželo nerozhodný výsledek 0:0, v 87. minutě ale zamířil do černého korejský střelec Park Chu Young.

Le Mans tak nenavýšilo své dvě výhry v řadě a po delší době opět odešlo bez bodů. V tabulce tak kleslo ze 14. místa o dvě příčky níž, na sestupové pásmo má ale stále pohodlný náskok šesti bodů. Naopak Monaco dokázalo navázat na úspěch proti Auxerre a již třikrát v řadě neprohrálo. Jednalo se teprve o čtvrtou monackou výhru venku. Díky zlepšeným výkonům je knížecí klub na devátém místě Ligue 1.

Byli to domácí, kteří se svým fanouškům ukázali jako první. Gervinho využil svých schopností, aby se obtočil kolem statického obránce Yohanna Molla, jeho následná střela pravačkou ale neznamenala pro gólmana Ruffiera vážné problémy. Monaco kontrovalo brejkem Juana Pabla Pina, jehož samostatný únik proti dvěma obráncům a gólmanovi Pelému ale také gólem neskončil. Ofenzivní záložník střílel zpoza pokutového území a jeho rána se do branky nevešla o centimetry.

Obránci domácích nechali svého gólmana na holičkách i o pár okamžiků později. Jedovatý přímý kop Molla zneškodnil až na brankové čáře. Nakonec to ale byli domácí, kteří si vypracovali poslední šanci poločasu. Anthony Le Tallec střílel ze střední vzdálenosti, jeho střelu Ruffier vyrazil pouze k dobíhajícímu Corchiovi, ten ale nepochopitelně minul.

Ve druhé půli to byl opět Yohann Pelé, komu museli domácí děkovat za bezbrankový stav. Na brankáře se hnal osamocený Chu, gólman Le Mans ale stihl svému protivníkovi skočit pod nohy dřív, než se hráč odhodlal ke střele. Le Mans se dostávalo do šancí především po chybách hostující obrany. Další příležitost se naskytla Thomasovi, který využil nepřesvědčivého odkopu od brány. Jeho volej ale postrádal přesnost.

O minutu později to domácí mohlo mrzet ještě víc. Rozhodující trefu si totiž připsal Park Chu Young, který odčinil své předchozí zaváhání. Tvrdou ranou nedal Ruffierovi šanci - 0:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele