31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Le Havre AC - SM Caen 1:2

Caen se dočkalo své první výhry po téměř pěti měsících. Tři minuty před koncem ji zařídil sváteční střelec Lemaitre. Díky plnému zisku bodů se přístavní celek dostal mimo sestupové pásmo, naopak Le Havre je stále beznadějně poslední.

Le Havre tak nenavázal na povedený výkon z minulého týdne, kdy si dokázal odvézt tři body ze hřiště knížecího Monaka. Naopak opět prohrál - tentokrát ale důležitý záchranářský souboj s Caen a na nesestupové příčky tak nyní ztrácí deset bodů. Naopak hosté se posunuli mimo sestupové území, kam spadlo Nantes. Na to mají ale pouhý bod k dobru.

Caen se dočkalo naděje na přerušení své patnáctizápasové série bez výhry v páté minutě. Slibně se rozvíjející šance ale nakonec skončila u nepovedeného voleje Savidana, se kterým si dokázal poradit gólman Revault. Steve Savidan se ale dočkal gólu o čtvrt hodiny později, konkrétně v 19. minutě. Yatabaré rozjel rychlý útok po křídle, před pokutovým územím si vybral právě francouzského střelce, který tvrdou ranou z první napálil míč do sítě - 0:1.

Na druhé straně se musel činit i gólman Caen Vincent Plante, který dokázal zneškodnit přímý kop Stephana Nora. Brankář hostí už ale nemohl dělat nic se střelou Amadoua Alassaneho z 41. minuty. Kanonýr domácích si přihrál s Hassanem Allou a pravačkou poslal míč do sítě. Těsně před poločasem tak srovnal na 1:1. Gólman domácích poté odmítl rychlou odpověď Caen, když dokázal zneškodnit velkou šanci Fahida Ben Khalfallaha z poloviny pokutového území.

Fahid Ben Khalfallah byl vidět i krátce po začátku druhé půle. Díky jeho povedené přihrávce se do šance dostal Nivet, ten ale nezamířil přesně a jeho střela se tak odrazila pouze od břevna branky Le Havru. Své šance následně nevyužili ani hráči domácích. Proti Plantemu se neprosadil Noro a poté ani Dieueze. Gól ale přišel až v 87. minutě a radovali se z něho hosté. Na rohový kop Eluchanse si nejlépe naskočil Lemaitre, který svým prvním gólem v sezoně rozhodl o první výhře svého týmu v roce 2009. Lesage se ještě v závěru snažil skóre vyrovnat, jeho přímý kop ale brankáře neohrozil a Caen se mohlo radovat z výhry.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele