16. kolo
29.11.2008 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Nantes dokázalo porazit Le Havre a vzdaluje se sestupu

Nantes dokázalo zvládnout důležitý boj o záchranu na půdě Le Havru. Žlutozelení se tak dostali na patnáct bodů a na sestupové příčky mají náskok již čtyři body.

Za Ligue 1 ještě není ani polovina soutěže, přesto se již ví, které týmy mezi sebou budou pravděpodobně bojovat o záchranu. Nantes tak možná v sobotu dokázalo zvládnout svůj nejdůležitější zápas sezony, když dokázalo vybojovat tři body na půdě svého vážného konkurenta Le Havru.

Hosté se sice od začátku zápasu snažili útočit do plných, chyběl tomu ale nápad, hostům se nedařil moment překvapení, a tak se diváci dočkali první šance až téměř po půlhodině hry. Na centr z levé strany si naskočil Moullec, se svou hlavičkou ale nepochodil a skóre se neměnilo.

Zatímco Nantes se snažilo útočit, akce Le Havru končily zpravidla ve středu hřiště. Jedinou šanci v prvním poločasu si vytvořil Lesage, který, jak jinak, pálil zpoza pokutového území. Gólman Alonzo byl ale ve střehu a dalekonosnou střelu dokázal vcelku jednoduše zlikvidovat.

Zápas začal být více zajímavý až po změně stran, přesto museli diváci opět dlouho čekat na nějaké vážnější příležitosti. Pětadvacet minut před koncem se ale fandové Nantes konečně dočkali. Po jedovatém přímém kopu Capoueho se do míče z voleje trefil Filip Djordjevic a rozjásal příznivce svého klubu. Djordjevic se původně v základní sestavě vůbec neměl objevit, nakonec ale mohl být kouč Baup rád, že se tento jednadvacetiletý Srb dostal na hřiště.

Hosté už své protivníky k ničemu nepustili, naopak pět minut před koncem zvýšili své vedení na 2:0. K míči se dostal David de Freitas, který vystřídal nevýrazného Klasnice, a nezmeškal ideální čas pro střelu. V zakončení se nedopustil žádné chyby a jeho tým se tak mohl radovat z veledůležité výhry na hřišti přímého konkurenta v boji o záchranu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele