35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Le Havre AC - AS Saint-Étienne 2:4

Jeden celek už po tomto kole jistě sestupuje do druhé ligy, ten druhý se o holé přežití rve jako lev a tentokrát se mu to ve velké přestřelce povedlo. Ambiciózní St. Etienne dokázalo nasázet na půdě Le Havre domácímu výběru čtyři branky a dostalo se tak tři kola před koncem ze sestupových vod na sedmnácté místo, k tomu má udržitelný náskok dvou bodů. Le Havre určitě skončí poslední a bude tak hrát pouze o čest.

Přitom domácí během bláznivého začátku dokázali otočit z 0:1 během sedmi minut na 2:1, jenže hned po změně stran bylo srovnáno a v dalším průběhu dokázali tentokráte otočit hosté, v nastavení pak ještě svůj náskok pečetili. St. Etienne se dostalo do vedení po čtyřech minutách hry, kdy po perfektní práci Dimitrie Payeta a jeho přízemním centru z levé strany otevřel skóre tradiční zabiják Ilan a povedenou střelou nedal brankáři šanci.

Již zmiňované vedení ovšem vydrželo pouze sedm minut, když po rohovém kopu Stephana Nora neuhlídal obránce Efstathios Tavlaridis na přední tyči Dialla a ten v pohybu hlavou dokázal srovnat. Z dalších sedm minut by na stánku Julese-Dechasseauxe mnohem veseleji. Nedorozumění beka Bayala a brankáře Jeremie Janota po dlouhém centru Maxime Baca zpracoval Sambou a se zakončením neváhal ani minutu - 2:1.

Domácí mohli zvýšit po kombinaci Sambou - Gervinho, ale dělovka Paulo Machada šla těsně nad branku. V závěru poločasu mohl hosty definitivně skolit také Diallo, perfektní zákrok však vytáhl brankář Janot. Proto přišel na druhé straně trest, do začátku druhého dějství totiž vlétli hosté doslova jak "utržení ze řetězu". Po skvělém centru Bayala přes bránícího Samboua hlavičkoval Payet a brankář Placide neměl nárok. O devět minut později zachránil fantasticky Placide opět proti Payetovi, avšak dvacet minut před koncem hosté rozhodli.

Neskutečnou ránu z 35 metrů levačkou vyšvihl Mirallas, brankář Placide moment hodně podcenil a balón mu velmi nešťastně proklouzl do sítě - 2:3. Domácí se už na nápor nezmohli a v závěru ještě pojistil výsledek svou první trefou v sezóně střídající Riviere. Le Havre se v příštím kole představí na půdě Lorientu, St. Etienne se o body popere doma s Toulouse.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele