30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - FC Lorient 1:3

Důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenali hráči Lorientu, kteří si odvážejí tři body z Grenoblu. Ten nehrál vůbec dobrý fotbal a až na brankovou situaci ze 70. minuty si nevytvořil prakticky nic. Třešničkou na dortu byla překrásná rána hostujícího Amalfitana z půlky hřiště, která upravila na konečných 3:1.

Zatímco domácí se snažili ubránit bezbrankový výsledek a jejich hra během první půlhodiny působila hodně defenzivně, Lorient se o pár náznaků útoků pokusil. A ve 29. minutě se mu snažení vyplatilo, když Moreirův centr zleva ze standardky našel přesně hlavu Gameira, jenž zařídil první gól utkání. Grenoble prostě není pověstný ofenzivním fotbalem, takže i když prohrával o jednu branku, hostující branku ohrozil v prvním dějství pouze Boya.

Pět minut po přestávce Lorient zvýšil vedení na 2:0. Morel vlétl po levé straně a našel u vzdálenější tyče přesně Obertana. Na 3:0 mohl ještě hlavou zvýšit z vyložené pozice Saifi, avšak domácím se podařilo v 70. minutě snížit na 1:2. Toure utekl z brejku po pravé straně a přihrál před branku Akrourovi, pro něhož prázdná branka nebyla problém. Toure to pak zkoušel zpoza vápna, ale naštěstí pro Lorint stál v bráně skvělý Audard.

Kandidátem na gól roku francouzské Ligue 1 je rozhodně ten od Morgana Amalfitana. Trefit téměř od půlící čáry z voleje přesně pravou šibenici, přitom přelobovat gólmana, to se musí sejít více faktorů najednou, aby se tento kousek podařil. Tak jako tak tahle branka zařídila Lorientu již druhé vítězství 3:1 za sebou a katapultovala ho na devátou pozici. Grenoble klesl na 13. pozici.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele