28. kolo
15.03.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Grenoble porazil 1:0 Saint-Étienne a vzdaluje se sestupu

Saint-Etienne nenavázalo na výhru nad Nantes a v nedělním utkání podlehlo svému konkurentovi v boji o záchranu Grenoblu 0:1. Rozhodující gól padl až v nastavení.

Čtrnáctá porážka v sezoně znamená pro Saint-Etienne setrvání na osmnácté pozici. Tedy příčce, která by mu nezajišťovala účast v Ligue 1 i pro příští sezonu. Od sedmnáctého Sochaux ho ale dělí pouze horší skóre. Grenoble se díky druhé výhře v řadě posunul již na devátou příčku. Na sestupové pozice má ale náskok pouhých šesti bodů.

Zápas rozhodl až ve třetí minutě nastavení Nassim Akrour, který přesným volejem překonal gólmana Jeremieho Janota. Hosté se navíc od 82. minuty museli bránit v deseti, červenou kartu totiž obdržel Efstathios Tavlaridis.

Zápas, který mohla vyhrát obě mužstva, začali lépe domácí. Po dvaceti minutách se k nebezpečné hlavičce dostal Bostjan Cesar, střela šla ale nakonec mimo branku. Svého spoluhráče napodobil o pár okamžiků později Pierre Boya. Ten už ale mířil lépe, jeho hlavička se ale zastavila na břevně.

Hosté se mohli ujmout vedení po půlhodině hry. Kevin Mirallas pádil sám na brankáře Wimbeého, ten ho srazil k zemi. Rozhodčí ale vše nechal bez povšimnutí a pokutový kop nenařídil. Hosté se mohli rozčilovat také těsně před koncem poločasu. Araujo Ilan z perfektní pozice netrefil míč a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ilan vylepšil přesnost své střelby zkraje druhého poločasu. Jeho přesná rána ale narazila na pozorného gólmana Wimbeého. Poté se z gólu mohl radovat Grenoble. Laurent Battles již slavil míč v brance, pomezní sudí ale gól pro ofsajd neuznal.

Hostům se muselo přitížit v 82. minutě. To Efstathios Tavlaridis obdržel červenou kartu za nevybíravý zákrok na Nassima Akroura. Sám postižený hráč se Saint-Etienne pomstil jak nejlépe mohl. Pár vteřin před koncem zápasu napálil míč z voleje do horního rohu branky a rozhodl tak o šťastné výhře domácího mužstva.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele