20. kolo
11.01.2009 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 4:0

Drtivým vítězstvím domácího Bordeaux skončil šlágr 20. kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Bordeaux a PSG. Fotbalisté Girondins nasázeli soupeři čtyři branky a vítězství je v tabulce katapultovalo na druhé místo za vedoucí Lyon.

Od úvodních minut zápasu bylo jasné, kdo bude v ten večer králem hřiště, Bordeaux bylo ve všech činnostech lepším týmem a první branky se dočkalo už v desáté minutě. Gourcuff poslal do pokutového území hostů prudký centr, na který nejvýše vyskočil Diawara a hlavou otevřel gólový účet zápasu. O pár minut později zkoušel štěstí Jussie, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Po půlhodině hry vedlo Bordeaux už o dvě branky. Chalme na půlící čáře obral o míč hostujícího Camaru a okamžitě adresoval centr do pokutového území PSG. Míč dosedl přesně na kopačku Cavenaghiho, který povedeným volejem stanovil poločasové skóre na 2:0 pro Bordeaux. Pro argentinského útočníka to byla dvanáctá branka sezóny a spolu s toulouským Gignacem kraluje tabulce střelců. Hosté si za první poločas vytvořili pouze jednu vážnější šanci zásluhou Giulyho, jeho střela ale mířila vedle branky domácího celku.

Třetí gól padl dvacet minut před koncem utkání, Gourcuff si pohrál s dvojicí obránců PSG a přesně mířenou střelou upravil na 3:0. Definitivní tečku za zápasem udělal střídající Menegazzo, který tři minuty před závěrečným hvizdem přidal čtvrtou branku. Mrazivý nedělní večer tak přinesl jasnou výhru Bordeaux, které se vyšplhalo na druhou příčku a výrazně začíná promlouvat do bojů o ligový trůn. Pařížané jsou v neúplně tabulce na šestém místě, na vedoucí Lyon už ztrácí šest bodů.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

PSG nehrali az tak zle ako hovory vysledok,chybalo aj trochu stastia.skoda.ALLEZ PSG !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele