37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 1:0

Jediná branka rozhodla o osudu utkání mezi lídrem tabulky Bordeaux a knížecím klubem z Monaka. Vše podstatné přinesla 35. minuta, kdy se trefil Chamakh a výrazně tak přiblížil svůj tým k mistrovskému titulu.

Úvod utkání přinesl velkou šanci na straně hostů, ale Pinův pokus jen těsně minul branku Bordeaux. Juán Pablo Pino znamenal pro obranu domácích permanentní ohrožení, svými přesnými přihrávkami totiž vybídl ke skórování několik spoluhráčů, ti ale nedokázali dotáhnout žádnou akci do gólového vyjádření. Úspěšní byli naopak domácí, jmenovitě Chamakh, který v 35. minutě využil přesného centru Gourcuffa, byl u balónu rychleji než brankář Ruffier a poslal domácí do vedení. Těsně před poločasovým hvizdem pálil nebezpečně Jussie, jeho střela však mířila nad branku Monaka.

Druhý poločas přinesl několik příležitostí na obou stranách, do kategorie těch gólových patřil dalekonosný projektil Sertice, se kterým si ale bravurně poradil hostující gólman Ruffier. Velkou příležitost zahodil i střídající Cavenaghi, který v 100% šanci nedokázal strážce monacké svatyně překonat.

Závěr zápasu patřil spíše hostům, kteří byli aktivnější a snažili se vyrovnat. Dobré šance na vyrovnání měli na kopačkách Pino a následně i Korejec Park, ale ani jeden z nich se gólově neprosadil. Prvního jmenovaného vychytal gólman Ramé, korejský útočník sice branku vstřelil, ale radoval se zbytečně, protože skóroval z ofsajdového postavení. Bordeaux se do poslední minuty strachovalo o výsledek, ale nejtěsnější vítězství nakonec uhájilo.

Autor: Tomáš Lavický / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
cerwi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele