13. kolo
08.11.2008 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sochaux se dočkalo první výhry, porazilo Le Mans

Sochaux se konečně dočkalo své první výhry v této sezoně. Odskákalo to Le Mans, které tak prohrálo potřetí v řadě a kleslo již na devátou příčku. První vítězství Sochaux zařídil útočník Santos a záložník Boudeboiz, oba si připisují svůj první gól v letošní sezoně.

Prakticky celý zápas se hrál ve velkém tempu. Již ve třetí minutě zahrozil domácí Martin, hosté odpověděli velkou šancí Gervinha, jehož střela se nakonec sklouzla po vnější tyči branky.

Po půlhodině hry převzali otěže zápasu domácí. Ve 28. minutě se do slibné šance dostal Dos Santos, hostující gólman Pelé ale prokázal své skvělé reflexy a míč dokázal vyrazit. Francouzský gólman už ale nestačil na hlavičku tuniského reprezentanta Dos Santose. Ten hlavou přesně našel centr Pitaua a vstřelil svůj první gól po třech letech ve francouzské nejvyšší lize.

Domácí se ale z vedení neradovali dlouho, těsně před koncem prvního poločasu totiž dokázalo Le Mans vyrovnat. Po centru z kopačky Coutadeura napálil míč zblízka do branky Paulo Andre.

Domácí dokázali na obdržený gól zareagovat dobře. Po přestávce se tlačili do útoku a výsledkem byla šance Belaye. Toho ale neproměněná šance nemusela příliš mrzet, protože v 69. minutě poslal domácí opět do vedení střídající záložník Boudebouz. Francouzský hráč dokázal z hranice šestnáctky propálit vše, co mu stálo v cestě, a připsal si tak svůj vůbec první gól v Ligue 1.

Hosté se ke konci zápasu snažili nepříznivý stav ještě zvrátit, když ale svou šanci neproměnil ani Stromsad, mohli se domácí borci radovat vůbec ze své první výhry v této sezoně. Naopak Le Mans už potřetí za sebou prohrálo a v posledních čtyřech zápasech obdrželo hned osm gólů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele