34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - Le Havre AC 1:2

Le Havre ještě definitivně nesestoupil. V dnešním záchranářském souboji totiž porazil domácí Nantes 2:1 a sestup se tak posune minimálně do dalšího kola.

Nantes potvrdilo, že se mu momentálně vůbec nedaří, když z deseti zápasů posledních vyválčilo jedinou výhru. V nedění dohrávce dokonce nestačilo na beznadějně poslední Le Havre, který si připsal výhru po necelém měsíci. Díky zisku tří bodů mají hosté stále ještě teoretickou naději na udržení, na nesestupové příčky ztrácejí čtyři kola před koncem devět bodů.

Přesto do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří se po 25 minutách ujali vedení díky Bekamengově střele. Hostů se ale ještě do poločasu podařilo snížit, trefil se Diallo. Obrat dokonal po hodině hry obránce Florian Marange.

Nudný první poločas narušil až prvním gólem zápasu Bekamenga. Ten se na hřiště vrátil po krátkém ošetření kotníku a do pohledné kombinace ho hned zařadil Faty s De Freitasem a Abdounem. Nakonec to byl právě mladý kamerunský útočník, který zakončoval a v 24. minutě se mohl radovat z úvodního gólu zápasu. Připsal si již svůj pátý gól v sezoně.

Hosté nadále spoléhali spíše na protiútoky a jeden jim vyšel zhruba po půlhodině hry. Hassane Alla si naběhl na dlouhý nákop z řad obránců, uprchl svým pronásledovatelům a běžel sám na brankáře Alonza. Strážce domácí svatyně se ale předvedl s vynikajícím reflexivním zákrokem a podržel svůj tým. Alla spálil další šanci osm minut před koncem poločasu. Marocký záložník si naběhl na Diallův centr, jeho volej ale Alonza nepřekvapil.

O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Kevin Anin uprchl po pravé straně, svou přihrávkou našel dobře stojícího Dieuzeho, ten se ale zachoval kolegiálně a míč přistrčil ještě lépe postavenému Diallovi. Ten už se zakončením neměl problémy a vyrovnal na 1:1. Do druhé půle opět vstoupilo lépe Nantes a brzy se opět mohlo radovat z vedoucího gólu. Bekamenga ale tentokrát přesně nemířil a dovolil Placidemu vyniknout.

Gólman hostů se musel mít na pozoru i v 57. minutě, kdy po individuální akci Klasnič uvolnil Da Rochu. Zkušený záložník ale se šancí nedokázal naložit a napálil jen brankáře. To ho mohlo mrzet o to víc, když jeho tým v 61. minutě obdržel druhý gól. Bagayoko sice dokázal odvrátit Jamelův Ait Ben Idirův rohový kop, míč se ale dostal k Marangovi, který z pětadvaceti metrů překvapil Alonza. Jeho gól se ukázal jako rozhodující, ke konci zápasu mohl vedení ještě navýšit Ait Ben Idir, ale jeho přímý kop letěl těsně mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele