36. kolo
16.05.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Le Havre potrápil Lorient na jeho hřišti a veze si bod za remízu 1:1

Přestože Le Havre již jistě sestupuje do druhé ligy, v 36. kole ještě dokázal potrápit desátý Lorient a z jeho hřiště si odváží bod za remízu 1:1.

Le Havre si v minulém kole definitivně zpečetil cestu do Ligue 2, když v domácím prostředí podlehl St. Etienne 2:4. Nyní ale překvapivě urval bod desátému Lorientu, který stejně jako jeho dnešní soupeř prakticky nemá o co hrát. Oba celky zůstávají navzdory získanému bodu na stejných pozicích jako před začátkem kola.

Hosty několikrát podržel svými fantastickými zákroky brankář Johny Placide, kterému by měli hráči Le Havru poděkovat především. O překvapivé skóre 0:1 po první půli se postaral jak gólman Placide, tak jeho spoluhráč Diallo, který v 11. minutě otevřel skóre zápasu. Domácí ale dokázali v druhé půli zásluhou Vahiruy vyrovnat na konečných 1:1.

Hosté se překvapivě dostali do vedení již po 11 minutách hry. Dialla vyslal do samostatného úniku Hassan Alla a malijský útočník poslal míč zkušeně do protipohybu brankáře na pravou stranu - 0:1. Diallo promeškal další dobrou příležitost o pár okamžiků později, míč si ale ponechal příliš dlouho a následnou střelu dokázali zablokovat obránci domácích.

Další gól mohl přidat domácí Le Lan, tentokrát ale do vlastní branky. Po přímém kopu Diuezeho totiž míč trefil tak nešťastně, že míč jen těsně minul břevno jeho branky. Další vlastní gól si málem vstřelil také domácí hráč, Rafik Saifi. Brankář Audard mohl opět jen sledovat trajektorii míče, která nakonec skončila mimo branku.

Druhá půle už ale bylo o něčem jiném a Lorient na hřišti jasně dominoval. Johny Placide musel vytáhnout jeden ze svých nejlepších zákroků jedenáct minut po změně stran, kdy dokázal s vypětím všech sil vytáhnout na roh gólový volej Morela. Nakonec ale po 63 minutách lovil míč ze své sítě. Střídající Vahirua ho totiž zaskočil lobovaným přímým kopem, který navíc zapadl do horního růžku branky - 1:1.

Le Havre, který jasně dominoval první půli, mohl být v 68. minutě rád za remízový stav 1:1. Placide totiž díky skvělým reflexům excelentně vytáhl přesnou Saifiho hlavičku a dával tak svému týmu stále bodovou naději. Poslední skvělý zákrok si připsal těsně před koncem zápasu, kdy zneškodnil i Gameira a vychytal tak pro svůj tým bod za remízu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele