12. kolo
01.11.2008 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Grenoble uhrál bod na hřišti Lorientu

Grenoble odmítl návrat k příčkám zajišťujících účast v evropských pohárech, když nedokázal vyhrát na hřišti podprůměrného Lorientu. Ten po gólu Courtoise v dresu hostů po hodině hry dokázal odpovědět v podobě Fabrice Abriela. Domácí navíc ke konci nevyužili dvacetiminutovou přesilovku, když byl vyloučen autor prvního gólu zápasu.

První šanci měl domácí Abriel. Kapitán a gólman hostů Wimbee ale dokázal jeho pokus zneškodnit, a tak se skóre neměnilo. Největší šanci Grenoblu v prvním poločase zmařil po půlhodině hry Courtois, jeho tvrdá a přesná střela ale narazila na spolehlivé rukavice domácího gólmana Capponeho.

Fanoušci se ve druhé půli dočkali ryhlého tempa, a již po deseti minutách se mohli radovat z gólu. Prosadil se aktivní Courtois, který dokázal zužitkovat skvělý centr svého spoluhráče Feghouliho, když napálil míč přesně k pravé tyči. Hosté se ale z vedení neradovali dlouho, o pět minut později totiž dokázal srovnat Abriel. Martial Robin srazil Gameira v pokutovém území a rozhodčí nařídil pro domácí penaltu, se kterou neměl žádný problém již zmiňovaný francouzský záložník.

Hosté se mohli strachovat o výsledek podruhé ještě dvacet minut před koncem zápasu. Za tvrdý faul totiž dostal červenou kartu střelec prvního gólu Courtois, který zastavil pronikajícího Amalfitana. Domácí se nakonec z výhry mohli radovat až v nastaveném čase, gólmana Wimbeeho ale na čáře zastoupil obránce Robin, který zachránil pro hosty alespoň bod.

Lorient nedokázal ke konci zápasu využít své přesily, přesto se raduje alespoň z jednoho bodu. Domácí tak neprohráli již potřetí v řadě a posunuli se třináctou pozici.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele