25. kolo
21.02.2009 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Svěrkoš se trefil potřetí, Sochaux vyhrálo poprvé venku

Angažmá ve Francii Václavu Svěrkošovi zatím prospívá, po svém příchodu do nového klubu má na svém kontě již tři vstřelené branky. V 66. minutě vyrovnával po krásné brance Gameira z první půle na 1:1, a protože Turek Melvüt v nastaveném čase druhého dšjství přidal ke Svěrkošově trefě další, mohlo se Sochaux radovat z první venkovní výhry v sezóně.

Zhruba čtvrthodinu po úvodním hvizdu se dostalo do dobré příležitosti Sochaux. Svěrkošův kolega v útoku Melvüt v rychlosti dodal spoluhráčovi Martinovi, jehož střela letěla jen těsně vedle branky. Tři minuty na to ale udeřil Lorient, když Vahirua vyzval Gameira. Mladý forvard dokázal projít přes tři beky a pohodlně zakončil za Richertova záda.

Gameiro zahrozil o pár chvilek později znovu, když si parádně načasoval náběh na Vahiruaův pas, sám před Richertem však neuspěl. Sochaux muselo řešit těsně na to problém se záložníkem Carlaem, který musel odejít kvůli zranění předčasně ze hřiště.

Střídající Tulsane vyslal stejně jako Melvüt ve druhé půli nebezpečný pokus. Oba musel likvidovat až gólman Audard. V 66. minutě přišla chvíle českého útočníka Svěrkoše. Pichot přihrál za obranu Maurice-Belayeovi, jenž nacentroval na volného exostravského kanonýra. Jeho parádní střela šajtlí vrátila Sochaux zpátky do hry.

Hostující Richert se poté měl co ohánět proti Amalfitanovi, v samotném závěru ale přece jenom sledoval, jak se jeho týmu podařilo vsítit rozhodující vítěznou branku. V první minutě nastavení našel Boudebouz za chybující defenzívou Melvüta, který zesměšnil bezmocného gólmana Audarda a zařídil pro Sochaux tři body.

Lorient i přes prohru zůstal na deváté příčce, připsal si ovšem již sedmý zápas bez zisku tří bodů. Sochaux z devatenácté příčky sice neposkočilo, ale přiblížilo se ostatním ohroženým celkům na dosah.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře Svěrkoš

Reagovat
smazaný uživatel

dobře on

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Svěrky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele