17. kolo
06.12.2008 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Le Havre AC 2:0

Pod vedením nového trenéra Alaina Perrina se fotbalistům St. Étienne podařilo v Ligue 1 podruhé za sebou zvítězit, když v důležitém souboji o záchranu zdolali Le Havre 2:0. Branky padly v rychlém sledu zhruba čtvrthodinku před koncem utkání, zasloužil se také o ně výraznou měrou Kevin Mirallas, jenž na hřišti nepobyl o moc déle.

Byli to hosté, kdo zápas odstartoval lépe. Benjamin Police pálil hodně tvrdě z hranice vápna a gólman Jeremie Janot se měl co ohánět. St. Étienne poprvé zhrozilo až po dvaceti minutách hry. Divid Gigliotti uvolnil do dobré pozice Daisukeho Matsuie, který ale nechal jen elegantně vyniknout hostujícího strážce branky Christopheho Revaulta.

Domácí zbytku poločasu dominovali, Le Havre i díky dobrému výkonu Reuvalta udržel čisté konto. Nejprve Gomis zaspolupracoval s Araujem, jehož následná střela skončila jen napálením stojícího obránce, ve 36. minutě se ovšem Les Verts ocitli v největší šanci první půle, ale Gomisova hlavička po centru Machada skončila jen výtečným reflexivním zákrokem Reuvalta.

A St. Étienne tlačilo i poločase. V 53. minutě skončil Gigliottiho pokus jen v boční síti, na druhé straně se jako blesk z čistého nebe o čtvrthodinku později dostal do dobré příležitosti Alassane, ale ani jím se skóre 0:0 neměnilo.

Diváci se přece jenom gólu dočkali. Šťastní nebyli ze 75. minuty hostující fanoušci, protože Mirallasův pas zprava, který těsně před touto situací střídal, napálil přesně do sítě ke vzdálenější tyči z voleje Payet. Za pět minut bylo vymalováno. Už předtím Revault Gomise vychytal, byl to ale třiadvacetiletý útočník, kdo se smál naposledy. Mirallas potvrdil svůj skvělý výkon druhou asistencí na pravačku kanonýra St. Étienne.

Autor: Patrik Sandev / soccerent.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele