25. kolo
22.02.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne potrápilo Bordeaux a vydřelo remízu 1:1

Naděje Bordeaux na titul opět klesly, když nedokázalo porazit sestupem ohrožené St. Etienne. Remízu 1:1 navíc až v nastaveném čase zachraňoval argentinský kanonýr Cavenaghi.

Bordeaux, které ještě nedávno prohánělo vedoucí Lyon, se po několika špatných výkonech zastavilo na páté příčce. Jeho nedělní soupeř Saint-Etienne zůstává stále na osmnáctém, tedy sestupovém místě. Skóre otevřel deset minut po změně stran Blaise Matuidi, hosté ale dokázali v nastaveném čase zásluhou kanonýra Cavenaghiho vyrovnat. Uchránili se tak nepříjemné porážce od podprůměrného týmu.

První šanci zápasu si vytvořil vždy aktivní Yoann Gourcuff, jehož centr natropil obraně domácích veliké problémy a nepřehlednou situaci musel řešit až gólman Janot. St. Etienne kontrovalo šancí Machada z protiútoku. Dmitri Payet rozjel rychlý brejk, zakončovatel Machado ale na Valverdeho v bráně hostů nevyzrál.

Payet byl vidět i o několik okamžiků později. jeho krásnou přihrávku si sklepl Mustapha Sall, podruhé se ale ukázal i brankář Valverde. Skóre tak zůstávalo stále bez branek. Konec poločasu patřil hráčům Bordeaux, především ale gólmanu Janotovi v brance St. Etienne. Z deseti metrů se podruhé v zápase neprosadil Gourcuff, následně se zblízka nemohl radovat ani Cavenaghi.

Janot se činil i na začátku druhé půle, když polapil další nebezpečnou střelu francouzského génia Gourcuffa. Góly ale padaly na druhé straně. Domácí se prosadili z rohového kopu. Hostující obrana nedokázala míč pořádně odkopnout a zpoza pokutového území vypálil Matuidi. Jeho střela prošla až za gólmana Valverdeho a on se tak mohl radovat z vedení 1:0.

O pět minut později to mohlo být již o dvě branky. Machado ale ani napodruhé nabídnutou šanci nevyužil - tentokrát mířil pouze do tyče. A zelení za to zaplatili v nastaveném čase druhého poločasu. Stejně jako oni se Bordeaux trefilo z rohu. Chamakh nacentroval míč na Cavenaghiho, který zblízka propálil bezmocného Janota.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele