7. kolo
28.09.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Lille OSC 0:2

Slova monackého kouče Ricarda, že chce zaútočit na přední pozice v Ligue, se nepotvrdily. Lille bylo v zápase jasně lepším mužstvem a díky dvěma brankám ze druhého poločasu zaslouženě bralo tři body.

Důležitou postavou Lille byl záložník Yohan Cabaye, autor branky a jedné přihrávky. Přitom kdyby rozhodčí posoudil jeho zákrok na Parka z 65. minuty žlutou kartou, odešel by Cabaye předčasně do sprch.

Hosté byli celu první půli nebezpečnější. Už ve druhé minutě hlavičkoval De Melo, jeho střela však letěla doprostřed branky a Ruffier si tak bez problémů poradil. Ve 25. minutě si tentýž útočník svůj pokus zopakoval, a i když byla rána tvrdší než ta předchozí, Ruffier skvěle zasáhnul. Těsně před tím pálil domácí Park vedle. Ve 35. minutě se mohl parádně ze zhruba čtyřiceti metrů trefit Bastos. Jeho centr z přímého kopu nakonec vyrazil na břevno monacký brankář.

Lille pokračovalo v ofenzívě i ve druhé půli. Už na začátku měl dobrou příležitost Cabaye, jenž po přihrávce od Vitteka pálil mimo. De Melo také střílel vedle, ale v 68. minutě se hosté dočkali zasloužené branky. De Melo vyhrál hlavičkový souboj, Balmont zleva přihrál Cabayemu, který s pomocí teče Péreze skóroval. Snad jen přímý kop Parka, asi nejlepšího hráče zápasu na straně Monaka, mohl Lille ve druhé půli výrazněji ohrozit.

Dogy i nadále útočily. De Melo znovu střílel hlavou tvrdě do Ruffiera, dvě vyložené příležitosti měl i Bastos. Tři minuty před koncem pojistil hostům vítězství střídající Obraniak, jenž z běhu a zřejmě i za hranicí ofsajdu po asistenci Cabayeho sám před Ruffierem uspěl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele