30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Le Havre AC 0:1

Nejpřekvapivější výsledek celé soutěže, suverénně nejhorší Le Havre bere body z půdy Monaca a vyhrává teprve pošesté v sezóně, na venkovních stáncích dokonce podruhé. Dostalo se tak přes hranici dvaceti bodů, i tak ovšem zůstává poslední se sedmibodovým odstupem na nejbližší soupeře. Monaco kleslo na dvanáctou pozici a i když je relativně daleko od sestupových pozic, může ze středu tabulky k nim hodně rychle klesnout.

Nejsledovanější postavou se stal střelec jediné branky utkání Massamba Lo Sambou, který je však kmenovým hráčem Monaca a v Le Havre je pouze na hostování. Monaco bylo sice mírně lepším mužstvem, jenže čtvrthodiny před koncem neuhlídalo tohoto obránce a překvapivě inkasovalo. Monaco od začátku mělo zápas pod kontrolou, nicméně první velkou gólovou neproměnil na druhé straně Stephane Noro.

Domácí odpověděli velmi záhy. Juan-Pablo Pino poslal do vápna balón, tam ho ale na poslední chvíli před dotírajícím Nikolou Pokrivačem sebral do náručí skvělým vyběhnutím brankář Christophe Revault. Povedenou ranou se také prezentoval Yohan Mollo, i když však balón skončil v síti, kvůli ofsajdu branku rozhodčí uznat nemohl. Do dobré pozice se o něco později dostal též Mamadou Diallo, jenže se zakončením byl příliš zbrklý.

V druhé půli nejvíce hrozil aktivní křídlo Nikola Pokrivač, jeho dělovku bravurně vyrazil mimo skvěle chytající Revault. Na opačně straně to podobně zkoušel Hassane Alla, ovšem i on jen přihlížel přesvědčivému zákroku gólmana Ruffiera. Jediná branka se proto urodila v 76. minutě, po krásném rohovém kopu Ally již do prázdné klece doklepával Sambou.

Frustrovaní domácí od této chvíle začali faulovat a ostrých zákroků přibývalo, v poslední minutě k tomu neudržel nervy na uzdě zkušený Chorvat Dario Šimič a po tvrdém zákroku na útočníka Dialloa musel předčasně do sprch. Monaco bude mít šanci na reparát v příštím kole na hřišti vedoucího Lyonu, Le Havre přivítá Caen.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele