19. kolo
21.12.2008 21:00 CET
3 : 4
(2:0)

Reportáž

Bordeaux přestřílelo Monako 4:3

Bordeaux senzačně otočilo zápas s Monakem a posunulo se již na druhé místo francouzské ligy...

Hosté z Bordeaux dokázali nemožné, prohrávali již 3:0, přesto se nevzdali a během jediného poločasu nastříleli svému soupeři hned čtyři branky.

V prvních deseti minutách se žádný ofenzivní koncert nekonal. Jedinou vážnější akci měl snad Yoann Gourcuff, který svým povedeným přímým kopem pořádně vystrašil gólmana Monaka. Zatímco náhradní gólman Monaka působil jistým dojmem, veterán v brance hostů Ulrich Ramé inkasoval již ve 13. minutě. Zvláštní střelou či centrem se prosadil Pino, jenž původně z přímého kopu centroval mezi své spoluhráče. K jeho překvapení ale míč prolétl okolo hlavy Ramého a domácí se tak překvapivě ujali vedení.

Druhý gól domácích padl po dvojnásobném zaváhání hostující obrany. Nejdříve se Pino dokázal zbavit Chalmého a následně přihrát na Licatu. Ten si zase bez problémů obhodil Diawaru a mířil sám na brankáře Ramého. S touto situací se francouzský záložník věděl rady a zajistil svému týmu vedení 2:0.

Kouč Bordeaux se rozhodl o poločase k dvojnásobnému střídání. Na hřiště přišel Chamakh a Jussie. Ani tito hráči ale hostům zpočátku příliš nepomohli, když se ze třetí branky zápasu opět radovali hráči Monaka. A opět to byl aktivní Pino, který stál u zrodu akce. Kolumbijský útočník dokázal nacentrovat na Licatu, ten se lehko zbavil svého strážce a potřetí překonal hostujícího gólmana.

Přesto se Bordeaux dokázalo o pár okamžiků později prosadit. Skvěle zahraný přímý kop Gourcuffa totiž dokázal zužitkovat střídající Chamakh. Ten svou tvrdou hlavičkou poslal míč pod břevno a nedal soupeři žádnou šanci zakročit. Vstřelený gól Bordeaux nabudil, z dálky střílel Gourcuff, ale bránu netrefil. Francouzský záložník ale nemusel smutnit příliš dlouho, práci za něj totiž udělal obránce Alou Diarra. Ten získal 25 metrů od brány míč a dělovou ránou prostřelil hradbu těl před sebou, včetně gólmana Monaka. Rázem to bylo jen o jeden gól.

Bordeaux se ke konci zápasu tlačilo do útoku, ze standardní situace ale zahrozili domácí. Pinův přímý kop tečoval Gourcuff, naštěstí pro něj ale skončil míč pouze na břevně. Tento tečující hráč pár minut před koncem zápasu nacentroval na třetí gól hostů. Po skvělém centru tohoto muže hlavičkoval opět Chamakh, který se ani napodruhé nemýlil. Tři minuty před koncem se tak hosté dočkali vyrovnání.

Skvělý obrat dovršil minutu před koncem kanonýr Cavenaghi. Celou šanci opět načal aktivní Chamakh, který si poradil s dvěma obránci Monaka a posléze dokázal přihrát právě argentinskému střelci. Jeho střela z první doplachtila do šibenice monacké branky a dovršila tak sedmigólové hody na Stade Louis II...

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ukazkovy zpusob jak pripravit domaci tym o tri body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele