33. kolo
26.04.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - SM Caen 2:1

Caen dlouho drželo příznivý stav 1:0. Dva góly polského kanonýra Jelena ale celý zápas zvrátily a z výhry se nakonec těšili domácí.

Auxerre navázalo na úspěch z minulého kola, kdy dokázalo přehrát Sochaux 1:0 a proti Caen si podruhé v řadě připsalo plný počet bodů. Naopak hosté z Caen prohráli podruhé v řadě a nadále zůstávají na předposledním místě Ligue 1. Na sedmnácté Nantes ztrácí dva body.

První šanci zápasu zmařil jeho pozdější hrdina Jelen. Toho krásnou přihrávkou vyslal Grichting, polský útočník si poradil s obráncem Gregorym Lecou, ale jeho následná střela skončila v náruči hostujícího gólmana. Jelen se neprosadil ani napodruhé, ve dvacáté minutě se objevil ve slibné střelecké pozici, Plante ale opět zakročil. Brankář hostů se vytáhl i proti pokusu Birsy, který vyrazil na rohový kop.

První šance zápasu pro Caen přišla chvíli před poločasem. Reynald Lemaitre ale svou hlavičkou našel pouze dobře postaveného brankáře soupeře Sorina, který tak neměl vážnější problémy. Do kabin se tak šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Tři minuty po změně stran se do slibné příležitosti opět dostal Jelen. Ten si naskočil na přesný Birsův centr, jeho hlavička ale nenašla nic kromě gólmana Planteho. Radovali se tak hosté. Svůj první gól v sezoně si připsal Gregory Proment, který v 61. minutě otevřel skóre. Jeho dalekonosný pokus z 18 metrů skončil až za zády bezmocného Sorina - 0:1.

Hosté se ale o své vedení připravili sami pět minut před koncem zápasu. Remi Gomis nepřesně přihrál svému gólmanovi, jeho malou domů zachytil Jelen, který si se zakončením už nedělal další problémy a vyrovnal - 1:1. Stejně jako první gól domácích, padl i ten druhý po chybě jejich soupeřů. Deroin ztratil ve středu pole míč, toho se zmocnil Kitambala. Ten vyslal chytrou přihrávkou opět Jelena, který efektním i efektivním lobem překonal Planteho i podruhé - 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele